Ра

 

Тълковен речник

мит. В древноегипетската религия - главен бог и бог на слънцето, създател на вселената, боговете и хората. Представян като чавек с глава на ястреб, на която носи слънчевия диск.

Подробна информация от Wikipedia

Ра - Ра (или Ре) според египетската митология е бог на Слънцето. Към времето на Петата династия през 25 и 24 век пр.
Растения - Растенията (Plantae) са царство организми, включващо познати форми, като дървета, храсти, треви, лиани, папрати и мъхове, а според някои дефиниции и зелените водорасли.
Райна (певица) - Райна Кирилова Терзийска, по-известна само като Райна, е българска попфолк певица.
Рак (болест) - Ракът, наричан също злокачествен тумор или злокачествена неоплазма, е общо наименование на група заболявания, свързани с анормален растеж на клетките с потенциал за навлизане или разпространение в други части на тялото.
Раковски (град) - Раковски е град в Южна България, административен център на община Раковски в Област Пловдив. Населението му е около 15 571 души (2015).
Разград - Ра̀зград е град, разположен в Североизточна България. Той е административен център на община Разград, област Разград.
Раждаемост в България - България е сред страните в света с най-нисък коефициент на раждаемост. Според данни на НСИ броят на живородените през 2015 година е 65 950, и има 9.2 ‰ коефициент на раждаемост.
Рак на дебелото черво - Ракът на дебелото черво е вид болестно състояние, разновидност на рака. Той е най-честия рак на органите на храносмилателния тракт.
Рак на белия дроб - Ракът на белия дроб е злокачествено образувание, причинено от деградиране или изграждане на бронхиалните клетки, изразяващо се в бързо разрастваща се формация и увеличаване на белодробната тъкан.
Раса - При човека, раса е остаряло понятие, обозначаващо система за класификация, използвана да категоризира човешките същества в големи и отличаващи се популации или групи по анатомични, културни, етнически, генетични, географски, исторически, езикови или религиозни особености или социална принадлежност.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.