Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

пулт

 

Тълковен речник

пултът, пулта, мн. пултове, (два) пулта, м.
1. Поставка за нотни листове.
2. Маса или табло, снабдени с прибори за управление.

Българо-Английски речник

desk; music-stand
тех. desk. panel
диригентски ПУЛТ a conductor's stand
ПУЛТ за. управление тех. a control panel/desk/board.

Подробна информация от Wikipedia

Пултуск - Пу̀лтуск (на полски: Pułtusk) е град в Централна Полша, Мазовско войводство. Административен център е на Пултуски окръг и на Пултуска община.
Пултуски окръг - Пултуски окръг (на полски: Powiat pułtuski) е окръг в Централна Полша, Мазовско войводство. Заема площ от 827,42 км2. Административен център е град Пултуск.
Пустиня - Пустиня (от „пуст“) е географска област, в която валежите са силно ограничени и в резултат на това условията за живот на растения и животни са много тежки.
Плутон (планета джудже) - Плутон е втората по големина планета джудже, обикаляща около Слънцето за приблизително 248 години, така че от откриването ѝ досега тя не е изминала дори половината от пътя по орбитата си.
Пула - Пула (на хърватски: Pula) е пристанищен град в Хърватия на Адриатическо море. Пула е с население от 62 080 жители (2005 г.) и обща площ от 51,65 km².
Плутарх - Плутарх (на гръцки: Πλούταρχος) е древногръцки историк, биограф, есеист и среден платонист. Плутарх е роден във видно семейство в Херонея, близо до Делфи.
Плутоний - Плутоний (Pu) е наименованието на химичния елемент с номер 94 в периодичната таблица.
Пунта дел Есте - Пунта дел Есте (на испански: Punta del Este) е град в Уругвай, департамент Малдонадо.
Пул (град) - Пул (на английски: Poole, произнася се /pu:l/) е голям крайбрежен и пристанищен град, разположен в графство Дорсет, на южния английски бряг.
Пулмология - Пулмологията (или „пневмология“) е наука за белите дробове и дихателната система. Тя се състои от: фаринкс (гърло), ларинкс (гръклян), трахея (дихателна тръба) и бели дробове.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.