Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

профѐсор

 

Тълковен речник

мн. професори, м.
1. Най-високото научно-преподавателско звание в университет и лицето, което го притежава.
2. Прен. Разг. Човек с големи познания в дадена област.
прил. професорски, професорска, професорско, мн. професорски.

Българо-Английски речник

professor

Подробна информация от Wikipedia

Професор - Професор (на латински: professor „някой, който е приет за експерт в някое изкуство или наука, учител, преподавател от най-висок ранг“ ) е университетски преподавател и научен изследовател, това е най-високата университетска академична титла и степен, която се присъжда в академичните институции .
Професор Иширково - Професор Иширково е село в Североизточна България. То се намира в община Силистра, област Силистра. Старото име на селото е Кочина (Коч – овен на тур.)
Професор Мориарти - Професор Джеймс Мориарти (на английски: Professor James Moriarty) е въображаем герой и враг на детектива Шерлок Холмс в белетристиката на сър Артър Конан Дойл, който го описва като „Наполеон на престъпния свят“.
Професор Златарски (село) - Професор Златарски е село в Североизточна България. То се намира в община Тервел, област Добрич.
Професор Марстън и Жените чудо - „Професор Марстън и Жените чудо“ (на английски: Professor Marston and the Wonder Women) е американски биографичен филм от 2017 година на режисьорката Анджела Робинсън по неин собствен сценарий.Сюжетът е базиран на живота на Уилям Моултън Марстън, изобретател на един от ранните полиграфи и създател на спорната със своето сексуално и феминистко съдържание комикс поредица за Жената чудо, и описва отношенията му с неговата съпруга и тяхната партньорка.
Дж. Р. Р. Толкин - Джон Роналд Руел Толкин, CBE (на английски: John Ronald Reuel Tolkien) е британски писател, смятан за основател на жанра фентъзи с романа си „Хобитът“ (The Hobbit) и неговото продължение трилогията „Властелинът на пръстените“ (The Lord of the Rings).
Професор Цветан Лазаров (булевард в София) - „Професор Цветан Лазаров“ е булевард в източна София. Носи името на българския авиоконструктор Цветан Лазаров.
Професор Х - Професор Чарлз Екзевиър (на английски: Professor Charles Xavier), познат още и като Професор Х (Professor X) е измислен герой на Марвел Комикс.
Дечко Узунов - Дечко Христов Узунов е български художник, един от най-големите майстори на съвременната българска живопис.
Христо Мермерски - Проф. д-р Христо Минков Мермерски /доктор по .......... / е написал 13 книги в областта на целебното и здравословно хранене, народната медицина и природната медицина.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.