Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

проктѝт

 

Тълковен речник

мед. Възпаление на ректума (правото черво).

Българо-Английски речник

проктѝт
м., само ед. мед. proctitis.

Подробна информация от Wikipedia

Проституция - Проституцията е продаването на сексуални услуги, като полово сношение и орален секс, срещу пари или друг вид материални облаги.
Проституция в Тайланд - Проституцията в Тайланд е забранена със закон, но в действителност публичните домове и закупуването на жени с цел сексуална експлоатация, особено в индустрията за секс туризъм биват толерирани и функционират.
Проституция в Уганда - Проституцията в Уганда е незаконна, но в същото време проститутките работят свободно в центъра на столицата Кампала.
Проституция в Намибия - Проституцията в Намибия е законна, но публичните домове и сводничеството са забранени.
Проституция в Мадагаскар - Проституцията в Мадагаскар е законна. Хората, които заплащат за секс с непълнолетни момичета, получават наказателни санкции.Проституцията в страната се увеличава, в резултат на все по-големия брой туристи и ръста на бедността, която засяга голяма част от населението в страната.
Проституция в Сомалия - Проституцията в Сомалия е незаконна, въпреки че съществуват принудителни бракове в зони под бунтовнически контрол, там обикновено тези които проституират доброволна са много малко.
Проституция в Есватини - Проституцията в Есватини е незаконна, и органите на реда прилагат закона, въпреки че понякога те си затварят очите при проституция в клубовете.Според Държавния департамент на САЩ, Есватини е източник, дестинация и транзитна страна за жени и деца, жертви на трафик на вътрешно и на транснационално равнище за целите на търговска сексуална експлоатация, домашно робство и принудителен труд в селското стопанство.
Проституция в Мозамбик - Проституцията в Мозамбик е законна, но публичните домове не са разрешени. Тя се е превърнала в основен проблем за страната.
Проституция в Танзания - Проституцията в Танзания е незаконна, но на практика е широко разпространена. Много жени са принудени да проституират поради бедността и разпадането на семейните ценности.
Проституция в Того - Проституцията в Того е незаконна, наказанието за което е от 5 до 10 години затвор. През последните години Того се превръща в магнит за западните секс туристи, които се интересуват от детска проституция.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.