Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

приключѐние

 

Тълковен речник

мн. приключения, ср. Неочаквана или странна случка, която е свързана с риск, с преодоляване на препятствия и др.; авантюра.

Синонимен речник

(същ.) случка, събитие, авантюра, похождение, премеждие, перипетия, произшествие, одисея, патила, акцидент

Българо-Английски речник

adventure
любовно ПРИКЛЮЧЕНИЕ a love adventure

Подробна информация от Wikipedia

Приключение -
Приключение в полунощ - „Приключение в полунощ“ е български игрален филм от 1964 година на режисьора Антон Маринович по сценарий на Антон Маринович и Кирил Войнов (по мотиви от повестта „Приключение в полунощ“ на Андрей Гуляшки).
Приключението - „Приключението“ (на италиански: „L'Avventura“) е филм на Микеланджело Антониони от 1960 година, с участието на Габриеле Ферцети и Моника Вити.
Приключението (филм, 1996) - „Приключението“ или „Пътуването“ (на английски: The Quest) е американски игрален филм за бойни изкуства от 1996 година на режисьора Жан-Клод Ван Дам, който също играе в главната си роля и като сценарист със Стивън Клейн, Пол Моунс и Франк Дукс.
Приключението на бръмбарите - „Приключението на бръмбарите“ е американски компютърно-анимиран филм комедиен приключенски филм от 1998 г.
Приключението със строителния предприемач от Норуд - „Приключението със строителния предприемач от Норуд“, преведен на български и като „Норуудският строител“, (на английски: The Adventure of the Norwood Builder) е разказ на писателя Артър Конан Дойл за известния детектив Шерлок Холмс.
Приключение на таванския етаж - „Приключение на таванския етаж“ е български детски телевизионен филм от 1987 година на режисьора Павел Кьольовски, по сценарий на Правда Кирова.
Приключение (ролеви игри) - Ролевото приключение (или модул, хроника) може да бъде официално публикувано от някое издателство или написано от ролеви фенове.
Приключение с меч и магия - Приключение с меч и магия е заглавието на втората българска настолна ролева игра, издадена под формата на книга с търговска цел в края на 2004 г.
Приключенията на добрия войник Швейк през Световната война - „Приключенията на добрия войник Швейк през световната война“ (на чешки: Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války) е недовършен сатиричен роман на чешкия писател Ярослав Хашек.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.