Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

председателка

 

Тълковен речник

мн. председателки, ж. Жена председател.

Подробна информация от Wikipedia

Председател на Народното събрание на България - Председателят на Народното събрание е едноличен орган на българския парламент. Това не изключва възможността той да има заместници, които да ръководят дейността на Парламента и осъществяват други правомощия, предоставени от председателя, когато той отсъства.
Председател на Китайската народна република - Председателят на Китайската народна република (на традиционен китайски: 中華人民共和國主席, на опростен китайски: 中华人民共和国主席, на пинин: Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó Zhǔxí, българска система: Джунхуа Жънмин Гунхъго Джуси) е държавен глава на страната.
Председател на БАН - Тази страница е списък на председателите на Българската академия на науките (до 1911 година – Българско книжовно дружество).
Председател на Китайската комунистическа партия - Председател на Китайската комунистическа партия (на китайски: 中国共产党主席, на пинин: Zhōngguó Gòngchǎndǎng Zhǔxí) е най-висшата политическа длъжност в Китайската комунистическа партия до смъртта на Мао Дзъдун (9 септември 1976 г.).
Конституционен съд на България - Конституционният съд на България (КС) е институция, създадена с Конституцията от 1991 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.