прасѐ

 

Тълковен речник

мн. прасета, ср.
1. Малкото на свиня.
2. Диал. Прасец.

Синонимен речник

(същ.) свиня, шопар

Българо-Английски речник

1. pig; hog
2. анат. вж. прасец

Подробна информация от Wikipedia

Домашна свиня - Домашната свиня (Sus scrofa domestica) е бозайник от разред чифтокопитни. Създадена е благодарение на одомашняване от хората на дивата свиня преди повече от 8 хиляди години и днес се счита за неин подвид.
Прасец - Прасецът (на латински: sura) е задната част на подбедрицата. Той включва триглавия подбедрен мускул, който се захваща към петата, чрез ахилесовото сухожилие.
Прасемитски език - Прасемитският език е хипотетична възстановка на говоримия език на предците на семитите, които обитавали Южна Арабия.
Правец - Правец е град в Западна България. Той се намира в Софийска област, на 11 км от Ботевград, в посока към Етрополе.
Правец (компютри) - „Правец“ е серия български персонални компютри, създадени от Иван Марангозов и разработени в ИТКР, БАН, произвеждани основно в ЗИМ, Правец и други заводи в България.
Правец (община) - Община Правец се намира в Западна България и е една от съставните общини на Софийска област.
Просечен (дем Просечен) - Просѐчен или Прося̀чен (изписване преди 1945 година: Просѣченъ, на гръцки: Προσοτσάνη, Πρωσοτσάνη, Просоцани, от 1920 до 1925 година, Πυρσόπολη, Пирсополи, катаревуса Πυρσόπολις, Пирсополис) е село в Гърция, център на дем Просечен на област Източна Македония и Тракия.
Праскова - Прасковата (Prunus persica) е вид растения от семейство Розови (Rosaceae). Достига около 4 m височина.
Праславянски език - Праславянският език не е засвидетелстван писмено. Той е хипотетичен език. За целите на научните изследвания той е реконструиран чрез сравнително-исторически метод, на базата на най-старите старобългарски паметници, чийто материал се сравнява с най-близките индоевропейски езици – балтийски и германски.
Приселци (област Варна) - Приселци е село в Североизточна България. То се намира в община Аврен, област Варна и е на около 4 км от село Близнаци, област Варна.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.