Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

пра̀исто̀рия

 

Тълковен речник

ж., само ед. Древна история; предистория.
• прил. праисторичен, праисторична, праисторично, мн. праисторични.
• прил. праисторически, праисторическа, праисторическо, мн. праисторически.

Българо-Английски речник

prehistory

Подробна информация от Wikipedia

Праистория - Праистория (етимологията на думата идва от латинското præ – преди и гръцкото ιστορία - история), първобитно общество (доисторическо общество), предистория е термин, използван да опише периода преди появата на писмеността, влязъл в употреба през XIX век..
Параистория - Параисторията ​​(също така фолкистория, квазиистория, псевдоистория, алтернативна история и други) е обобщено име за съвкупност от претендиращи за научна стойност, но не притежаващи такава публицистични трудове и концепции, теоретизиращи по различни исторически теми, създадени основно от непрофесионални историци, от позицията на отрицанието и ревизионизма на академичната историография.
Праисторически парк - „Праисторически парк“ (на английски: Prehistoric Park) е документална минипоредица, която дебютира на 22 юли 2006 г.
Праисторическа Британия - Най-ранните сведения за обитаване на днешната територия на Обединеното кралство от хора са отпреди 230 хиляди години.
Праисторическа Индия - Праисторическа Индия или Доисторическа Индия е условно означение на историята в дописмения период на региона обхващащ територията на Южна Азия (Пакистан, Индия, Непал, Бангладеш, Шри Ланка, Миянма).
Доисторическа Гърция - Доисторическа или Праисторическа Гърция е хронологичен период в историята на Гърция, обхващащ времето на палеолита, мезолита и неолита до възникването на егейски цивилизации.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.