правѝтелство

 

Тълковен речник

мн. правителства, ср. Висш изпълнителен орган на властта в държавата; министерски съвет, кабинет.
• прил. правителствен, правителствена, правителствено, мн. правителствени. Правителствено постановление.

Синонимен речник

(същ.) министерски съвет, кабинет
(същ.) управление, власт

Българо-Английски речник

government

Подробна информация от Wikipedia

Правителство - Правителството е висш колективен орган на изпълнителната власт в държавата. В някои държави по света носи наименованието Кабинет, а в други – Съвет на министрите.
Правителство на Бойко Борисов 1 - Първото правителството на Бойко Борисов е деветдесето правителство на Република България, назначено с Указ № 274 от 27 юли 2009 г.
Правителство на Сергей Станишев - Правителството на Сергей Станишев, известно като правителството на Тройната коалиция, е правителство на Република България, назначено с решение на 40-тото Народно събрание от 17 август 2005 г..
Правителство на Бойко Борисов 2 - Второто правителство на Бойко Борисов (наричано също правителство на Бойко Борисов II или кабинет „Борисов II“) е деветдесет и четвъртото правителство на Република България, избрано от 43-то Народно събрание на 7 ноември 2014 г.
Правителство на Иван Костов - Правителството на Иван Костов, известно като второто правителство на ОДС, е правителство на Република България, назначено с Решение на 38 Народното събрание от 21 май 1997 г..
Правителство на Александър Стамболийски 1 - Първото правителство на Александър Стамболийски е четиридесето правителство на Царство България, назначено с Указ № 12 от 6 октомври 1919 г.
Правителство на Симеон Сакскобургготски - Правителството на Симеон Сакскобургготски е осемдесет и осмото правителство на Република България, назначено с Решение на Народното събрание от 24 юли 2001 г.
Правителство на Бойко Борисов 3 - Третото правителство на Бойко Борисов (наричано също правителство на Бойко Борисов III или кабинет „Борисов III“) е деветдесет и шестото правителство на Република България, избрано от 44-то Народно събрание на 4 май 2017 г.
Правителство на Антон Югов 1, 2 и 3 - Първото, второто и третото правителство на Антон Югов са седемдесето, седемдесет и първо и седемдесет и второ правителство на Народна република България, назначени с Укази № 111 и № 112, № 23 и № 30 и № 111 и № 125 от 18 април 1956 г., от 15 януари 1958 г.
Правителство на Пламен Орешарски - Правителството на Пламен Орешарски е деветдесет и второто правителство на Република България, назначено с Указ № 99 от 29 май 2013 г.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.