Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

правѝтелство

 

Тълковен речник

мн. правителства, ср. Висш изпълнителен орган на властта в държавата; министерски съвет, кабинет.
• прил. правителствен, правителствена, правителствено, мн. правителствени. Правителствено постановление.

Синонимен речник

(същ.) министерски съвет, кабинет
(същ.) управление, власт

Българо-Английски речник

government

Подробна информация от Wikipedia

Правителство - Правителството е висш колективен орган на изпълнителната власт в държавата. В някои държави по света носи наименованието Кабинет, а в други – Съвет на министрите.
Правителство на Сергей Станишев - Правителството на Сергей Станишев, известно като правителството на Тройната коалиция, е правителство на Република България, назначено с решение на 40-тото Народно събрание от 17 август 2005 г..
Правителство на Георги Атанасов - Правителството на Георги Атанасов е седемдесет и осмо правителство на Народна република България, назначено с Укази № 2046 и № 2048 от 19 юни 1986 г..
Правителство на Бойко Борисов 1 - Първото правителството на Бойко Борисов е деветдесето правителство на Република България, назначено с Указ № 274 от 27 юли 2009 г.
Правителство на Стефан Стамболов - Правителството на Стефан Стамболов е петнадесетото правителство на Княжество България, назначено с Указ № 6 от 20 август 1887 г.
Правителство на Иван Костов - Правителството на Иван Костов, известно като второто правителство на ОДС, е правителство на Република България, назначено с Решение на 38 Народното събрание от 21 май 1997 г..
Правителство на Бойко Борисов 3 - Третото правителство на Бойко Борисов (наричано също правителство на Бойко Борисов III или кабинет „Борисов III“) е деветдесет и шестото правителство на Република България, избрано от 44-то Народно събрание на 4 май 2017 г.
Правителство на Александър Стамболийски 1 - Първото правителство на Александър Стамболийски е четиридесето правителство на Царство България, назначено с Указ № 12 от 6 октомври 1919 г.
Правителство на Бойко Борисов 2 - Второто правителство на Бойко Борисов (наричано също правителство на Бойко Борисов II или кабинет „Борисов II“) е деветдесет и четвъртото правителство на Република България, избрано от 43-то Народно събрание на 7 ноември 2014 г.
Правителство на Симеон Сакскобургготски - Правителството на Симеон Сакскобургготски е осемдесет и осмото правителство на Република България, назначено с Решение на Народното събрание от 24 юли 2001 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.