Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

похо̀дка

 

Тълковен речник

мн. походки, ж. Начин, маниер на движение при ходене. Гъвкава походка.

Синонимен речник

(същ.) вървеж, ход
(същ.) стъпка
(същ.) раван
(същ.) начин на ходене, характерна стъпка

Българо-Английски речник

walk, gait, step
лека ПОХОДКА a light/tripping step, an airy tread
бърза ПОХОДКА a rapid step/gait
бавна ПОХОДКА a slow gait
човек с бавна ПОХОДКА a slow-/heavy-gaited man

Подробна информация от Wikipedia

Поход към Рим - На 28 октомври 1922 г. колони от черноризци маршируват в поход към Рим, настоявайки за разпускане на парламента, избирателната реформа и нови избори.
Поход на Александър Велики на Балканите - Балканският поход от пролетта до октомври 335 пр.н.е. е първото военно действие на македонския цар Александър Велики.
Поход на Ханибал през Алпите - Походът на Ханибал през Алпите се осъществява през 218 г. пр.н.е. и е едно от най-големите постижения на Втората пуническа война, както и един от най-прочутите военни подвизи в древните и антични войни, а и във войните въобще в цялата военна история.
Поход към Цариград - Походът към Цариград е потушаване на контрапреврата на Абдул Хамид II, от страна на младотурците с участие на редовни войскови части ­и паравоенни формирoвания на някои от етническите общности в Македония и Одринско на 24 април 1909 г.На 13 април 1909 година армейските части на Истанбулския гарнизон се разбунтуват и настояват за връщане на шариата и ислямските порядки, изгонване на ръководителите на младотурците от Османската империя и уволнение от армията на всички офицери, които са на тяхна ст...»
Войни на Александър Велики - Войните на Александър Велики (или Походът на Александър Велики, на немски: Alexanderzug, Alexanderfeldzug) са войни през периода от 334-324 пр.н.е., които води около десет години македонският владетел Александър Велики.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.