похо̀дка

 

Тълковен речник

мн. походки, ж. Начин, маниер на движение при ходене. Гъвкава походка.

Синонимен речник

(същ.) вървеж, ход
(същ.) стъпка
(същ.) раван
(същ.) начин на ходене, характерна стъпка

Българо-Английски речник

walk, gait, step
лека ПОХОДКА a light/tripping step, an airy tread
бърза ПОХОДКА a rapid step/gait
бавна ПОХОДКА a slow gait
човек с бавна ПОХОДКА a slow-/heavy-gaited man

Подробна информация от Wikipedia

Поход към Рим - На 28 октомври 1922 г. колони от черноризци маршируват в поход към Рим, настоявайки за разпускане на парламента, избирателната реформа и нови избори.
Поход на Александър Велики на Балканите - Балканският поход от пролетта до октомври 335 пр.н.е. е първото военно действие на македонския цар Александър Велики.
Поход към Цариград - Походът към Цариград е потушаване на контрапреврата на Абдул Хамид II, от страна на младотурците с участие на редовни войскови части ­и паравоенни формирoвания на някои от етническите общности в Македония и Одринско на 24 април 1909 г.На 13 април 1909 година армейските части на Истанбулския гарнизон се разбунтуват и настояват за връщане на шариата и ислямските порядки, изгонване на ръководителите на младотурците от Османската империя и уволнение от армията на всички офицери, които са на тяхна ст...»
Поход на Ханибал през Алпите - Походът на Ханибал през Алпите се осъществява през 218 г. пр.н.е. и е едно от най-големите постижения на Втората пуническа война, както и един от най-прочутите военни подвизи в древните и антични войни, а и във войните въобще в цялата военна история.
Войни на Александър Велики - Войните на Александър Велики (или Походът на Александър Велики, на немски: Alexanderzug, Alexanderfeldzug) са войни през периода от 334-324 пр.н.е., които води около десет години македонският владетел Александър Велики.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.