Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

потенциа̀лен

 

Тълковен речник

потенциална, потенциално, мн. потенциални, прил. Възможен. Потенциален съперник.

Синонимен речник

(прил.) скрит, непроявяващ, се, възможен, евентуален, виртуален
(прил.) спящ, латентен, неизползуван, неприлаган

Българо-Английски речник

potential

Подробна информация от Wikipedia

Потенциален поток - Потенциално течение в механика на флуидите се нарича безвихрово течение на идеален (безвискозен) баротропен флуид
Потенциална енергия - Потенциална енергия е вид енергия, свързана с положението, позицията на дадено тяло или система. Наречена е потенциална, защото има потенциала да промени състоянието на дадена система или да се превърне в енергията от някакъв друг вид (най-често кинетична енергия).
Потенциална свръхсила - Потенциална свръхсила е държава, за която се смята, че е или е в процес да стане свръхсила в следващите десетилетия.
Потенциална яма - Потенциална яма се нарича диапазонът от енергии около локален минимум на потенциалната енергия. Потенциалната яма се характеризира с широчина
Потенциал на ландшафта - Потенциалът на ландшафта представлява способността на ландшафта да възпроизвежда природни ресурси, които са необходими за живота и дейността на човека, като изпълнява определени социално-икономически функции.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.