Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

поп-

 

Тълковен речник

Първа съставна част на сложни думи със значение популярен, напр. попарт, попмюзикъл, попмузика, попрелигия, попфестивал и др.

Подробна информация от Wikipedia

Попово - По̀пово е град в Североизточна България. Намира се в област Търговище и е втори по големина в областта след Търговище.
Попово (община) - Община Попово е разположена в Североизточна България и е сред съставните общини на област Търговище.
Поправка Ванко 1 - Поправката „Ванко 1“ е поправка от 2006 г. на 40 Народно събрание в Наказателния кодекс на България, с която наказанието за склоняване към проституция в някои случаи значително се намалява.
Попинци - Попинци е село в Южна България. То се намира в община Панагюрище, област Пазарджик.
Популизъм - Популизмът е термин с латински произход (от populus – народ) – политическа позиция или стил в реториката, адресирани към широки слоеве в обществото.
Попица - Попѝца е село в Северозападна България. То се намира в община Бяла Слатина, област Враца.
Поп музика - Поп музиката или само „поп“ е жанр в музиката, който обикновено има танцувален характер, опростена мелодия и повтарящи се дялове, ако структурата на песента е двуделна или куплетна.
Попфолк - „Чалга“ пренасочва насам. За традиционния стил, вижте Чалга (традиционен стил)Попфолкът, наричан още чалга или етнопоп, е музикален стил, придобил популярност на Балканите.
Популация - Популацията е група индивиди от един биологичен вид, които населяват трайно част от ареала на вида, имат сходни екологични изисквания, кръстосват се свободно помежду си и оставят плодовито поколение.
Попарт - Попарт или поп изкуство е визуално направление в изкуството, което се появява в средата на 1950-те години във Великобритания и в края на 1950-те в Съединените щати.




thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.