Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

поклонѐние

 

Тълковен речник

мн. поклонения, ср. Обикн. ед.
1. Посещение на свещени места.
2. Отдаване на почит (на покойник).

Българо-Английски речник

worship, adoration
(хаджильк) pilgrimage
отивам на ПОКЛОНЕНИЕ make a pilgrimage (в to)
изложен за ПОКЛОНЕНИЕ lying in state
отивам на ПОКЛОНЕНИЕ pay o.'s last respects (на to)

Подробна информация от Wikipedia

Поклонението на влъхвите (Ботичели) - Поклонението на влъхвите е картина на известния италиански художник от епохата на Ренесанса Сандро Ботичели.
Поклонението на пастирите (Гирландайо) - „Поклонението на пастирите“ (на италиански: Adorazione dei pastori) е картина на италианския ренесансов художник Доменико Гирландайо, нарисувана през 1485 г., изобразяваща сцената „Поклонение на пастирите на младенеца Исус“, съобразно библейското и описание.
Поклонението на влъхвите от Оспедале дели Иноченти - „Поклонението на влъхвите“ (на италиански: Adorazione dei Magi) е картина на италианския ренесансов художник Доменико Гирландайо, нарисувана през 1488 г., изобразяваща библейската сцена „Поклонение на влъхвите на младенеца Исус“.
Поклонение на маговете (Цезаре да Сесто) - „Поклонение на маговете“ (на италиански: Adorazione dei Magi) е картина рисувана през 1516 – 1518 години от италианския художник Цезаре да Сесто, използвана техника маслени бои върху платно високо 330 см., изложена в зала 70 на Музей Каподимонте, Неапол.
Поклонение на влъхвите (Фра Анджелико) - „Поклонение на влъхвите“ е картина на италианския художник от XV век Фра Анджелико. 1442 г. рисувана на дърво с диаметър 137,3 cm.
Поклонение на влъхвите - Поклонението на влъхвите е евангелски сюжет за мъдреците, които идват от Изток (на гръцки: μάγοι ἀπὸ ἀνατολῶν), за да се поклонят на младенеца Исус и да му дадат дарове ().
Поклонението на влъхвите (Леонардо) - Поклонението на влъхвите е незавършена картина на италианския художник Леонардо да Винчи, която днес се съхранява в галерия Уфици.
Поклонението на влъхвите (Гирландайо, Уфици) - „Поклонението на влъхвите“ (на италиански: Adorazione dei Magi Tornabuoni) е картина на италианския ренесансов художник Доменико Гирландайо, нарисувана през 1487 г., изобразяваща библейската сцена „Поклонение на влъхвите на младенеца Исус“.
Поклонение до кедрите в Ливан - „Поклонение до кедрите в Ливан“ (на унгарски: Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban) е картина на унгарския художник Тивадар Костка Чонтвари от 1907 г.Картината е рисувана с маслени бои и е с размери 200 × 192 cm.
Поклонение на влъхвите (пояснение) - Поклонение на влъхвите може да се отнася за:
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.