Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

пля̀сък

 

Тълковен речник

мн. плясъци, (два) плясъка, м. Шум от падане или от удар. Плясък на крила. Плясък на вълни. Плясък на бич.

Синонимен речник

(същ.) удар, плющене
(същ.) пляскане, плискане, плисък
(същ.) цапване, перване, бръсване

Българо-Английски речник

splash; flap; slap
(на вълни) lap(ping); wash
(на камшик) crack

Подробна информация от Wikipedia

Плясък - „Плясък“ (на английски: Splash) е американски романтичен комедиен фентъзи филм от 1984 г. на режисьора Рон Хауърд.
Плосък данък - Плосък данък (или пропорционален данък) е данъчна система с константа на данъчната ставка, тоест система, при която всички участници в дадена група (обикновено граждани или компании) се облагат с една и съща ставка (процент от дохода, тоест подоходен данък), за разлика от прогресивния данък, който е градиран по отношение на доходите.
Пясък - Пясъкът е неспоена седиментна скала, получена в резултат на естествения процес на разрушаване на скалите (изветряне) и последващото преотлагане на разрушения материал.
Плоски червеи - Тип Плоските червеи (Platyhelminthes от гръцки platy: равнина и helminth: червей) са най-нисшите трипластни животни.
Плоскопанелен дисплей - Плоскопанелните дисплеи се използват от хората в показващи устройства, за изобразяване на медийно съдържание (снимки, видео, текст, или други визуални материали).
Триглав подбедрен мускул - Триглавият подбедрен мускул (Musculus triceps surae) е най-големият от мускулите на подбедрицата. Той е добре развит и се изгражда от 2 отделни мускула – прасцов и плосък мускул:
Камък (медицина) - Като камъни или пясък в медицината се означават утаечните минерални частици, които се образуват в болния организъм.
Добра вода - Добра вода (на македонска литературна норма: Добра Вода) е висока младонагъната планина в Северна Македония, която се издига между долината на Мала река от изток и Кичевската котловина от запад.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.