плавя

 

Тълковен речник

плавиш, мин. св. плавих и плавих, мин. прич. плавил и плавил, несв.; какво. Диал.
1. Плакна, отпирам. Плавя дрехите.
2. Промивам, прочиствам, отделям. Плавя злато.

Българо-Английски речник

rinse, wash, lave

Подробна информация от Wikipedia

Плавт - Тит Макций Плавт (на латински: Titus Maccius Plautus; * 250 пр.н.е. в Сарсина, Романя, (днес Емилия-Романя), Италия; † 184 пр.н.е.
Плаваемост - Плаваемост във физиката е способността на различни тела да се задържат на повърхността на даден флуид (течност или газ).
Плаващ кран - Плаващ кра́н (на английски: Floating crane или на френски: Grue flot-tante) е кран от стреловия тип на самоходен или несамоходен понтон, предназначен за негова основа и придвижване.
Плаваща атомна електрическа централа - Плаващата атомна електрическа централа е руско нововъведение, създадено в отговор на нуждите и новите тенденции в световната енергетика за атомни електростанции с малка мощност.
Плаваща база за подводници - Плаваща база за подводници – клас рейдови тилови плавателни съдове, предназначени за обслужване на подводници в местата на тяхното базиране и за попълване на техните запаси.
Плаващ док - Плаващ док (съкр. плавдок) – съд от техническото обезпечение на флота, предназначено за изваждане от водата на плавателен съд, който е на вода, неговия ремонт (или транспортиране) и спускането му на вода.
Плавачи - Плава̀чи (Dytiscidae, от гр. δυτικός /дитикос/ – „способен да се гмурка“) – семейство хищни водни бръмбари наброяващи около 4000 вида в световен мащаб, в България – 110 вида.
Плаващ затвор - Плаващ затвор (също или блокшив затвор) – съд (кораб), приспособен за физическо задържане (лишаване от свобода), по-рядко за транспортиране на затворници.
Плаващи водорасли - „Плаващи водорасли“ (на японски: 浮草) е японски филм от 1959 година, драма на режисьора Ясуджиро Озу по негов сценарий в съавторство с Кого Нода.
Плаваща база - Плаваща база (съкр. плавбаза) – във военноморския флот: рейдов плавателен съд на тиловите служби, предназначен за тилово осигуряване на базирани съединения от кораби, основно в базите на корабите, по рядко и в открито море.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.