пѝца

 

Тълковен речник

мн. пици, ж. Пита, гарнирана с месо, сирене, гъби, доматено пюре и подправки.

Българо-Английски речник

пѝца
ж., кул. pizza (pie).

Подробна информация от Wikipedia

Пица - Пица (на италиански: pizza) е италианско национално ястие, популярно в цял свят. Представлява плосък и кръгъл хляб, изпечен в пещ, който обикновено се покрива с домати или сос на доматена основа и моцарела.
Пица Хът - Пица Хът (на английски - Pizza Hut) е американска компания, притежаваща верига закусвални за бързо хранене, популярна с предлагането на пици.
Птици - Птиците (Aves) са клас двукраки, яйцеснасящи, покрити с пера и с видоизменени в криле предни крайници гръбначни животни.
Питагорова теорема - Питагоровата теорема е една от най-важните теореми в евклидовата геометрия, изразяваща връзката между дължините на страните на правоъгълен триъгълник:
Питагор - Питагор (на гръцки Πυθαγόρας) е древногръцки математик и философ, създател на религиозно-философската школа на питагорейството.
Пиано - Пианото е музикален инструмент, от групата на струнните клавишни инструменти, на който се свири с помощта на клавиши.
Писател - Писател e човек, който се занимава със създаването на писмени произведения, предназначени за обществена, а не лична употреба.
Пирамида (архитектура) - Пирамидата (от гръцки: πυραμίς) е сграда или съоръжение, чиято форма наподобява геометричното тяло пирамида - горните повърхности са до известна степен подобни на триъгълници и се събират в една точка.
Пирамида - Пирамидата (от гръцки pyramis, род. п. pyramidos) е геометрично тяло, многостен, образуван от свързването на всеки от върховете на n-ъгълник (n=3, 4,...), наречен основа, с точка, нележаща в равнината му, наречена връх на пирамидата.
Пирамида на потребностите на Маслоу - Пирамидата на потребностите е йерархична система на потребностите на човека, съставена от американския психолог Ейбрахам Маслоу.Тази система е представена за първи път в статията му от 1943 година "Теория на човешката мотивация" и по-късно е публикувана и разширена в книгата " Toward a Psychology of Being".thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.