Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

перален

 

Тълковен речник

перална, перално, мн. перални, прил. Който служи за пране. Перална машина.

Подробна информация от Wikipedia

Перална машина - Пералната машина (наричана често кратко „пералня“) е електродомакински уред за пране. Тя е от вида едра бяла техника.
Перлен прах - Перленият прах (на пинин zhēnzhū fěn) е препарат от стрити перли, който се използва в традиционната китайска медицина като противовъзпалително средство, за прочистване на тялото от токсини, както и за грижа за кожата.
Праленик - Праленик (на македонска литературна норма: Праленик; на албански: Praleniku) е село в Северна Македония, в Община Вапа (Център Жупа).
Перално помещение - Перално помещение (също Пералня, Перачница) е помещение, предназначено за пране на дрехи и спално бельо.
Джудзян - Джудзян или Перлената река (китайски традиционен: 珠江, опростен: 珠江, пинин: Zhū Jiāng; в миналото позната и като Кантонска река) е третата по дължина река в Китай след Яндзъ и Хуанхъ, с дължина 2400 km.
Бисерни острови - Бисерните острови са панамски архипелаг съставен от над 100 острова много от които са малки и необитаеми.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.