па̀тица

 

Тълковен речник

мн. патици, ж. Водоплаваща птица с широка човка, къса шия и плавателна ципа на краката. Дива патица.

Българо-Английски речник

duck
дива ПАТИЦА a wild duck, mallard
северна морска ПАТИЦА eider

Подробна информация от Wikipedia

Патица (село) - Патица е село в Южна България. То се намира в община Черноочене, област Кърджали.
Патици - Патиците (Anas) са един от родовете, включени в разред Гъскоподобни.
Клопач - Клопачът (Anas clypeata) е птица със средни размери, тежи между 410 и 1100 g. Дължина на тялото 43–50 cm, размах на крилете 80 cm.
Птици - Птиците (Aves) са клас двукраки, яйцеснасящи, покрити с пера и с видоизменени в криле предни крайници гръбначни животни.
Патицови - Патицови (Anatidae) са едно от трите семейства включени в разред Гъскоподобни. В наши дни са известни над 160 вида, включващи се в него.
Паница (награда) - Наградите „Паница“ са учредени от Фондация „Свободна и демократична България“ през 1994 г. През първите десет години от съществуването си те са награди за журналистика.
Патиланско царство - "Патиланско царство" е български 20 сериен филм (семеен, детски) от 1980 година под режисурата и по сценарий на Бистра Атанасова.
Патина - Патина се нарича окислителното покритие, което се образува върху медни и бронзови изделия. Естествения процес е бавен (5 – 25 г.
Патиланско царство (книги) - „Патиланско царство“ е съвременният издателски вариант, който събира в една книга поредица от малки книжки, съдържащи кратки разкази в рима, които авторът им, Ран Босилек публикува в шест отделни книжки: „Патиланчо“ (1926), „Патиланско царство“ (1927), „Бате Патилане“ (1927), „Патиланчо Данчо“ (1929), „Патиланчо на село“ (1935) и „Патиланско училище“ (1942) .
Патилата на Спас и Нели - „Патилата на Спас и Нели“ е български игрален филм (комедия, семеен) от 1987 година на режисьора Георги Стоев, по сценарий на Христо Илиев-Чарли и Миряна Башева (стихове).thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.