Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

пала̀ска

 

Тълковен речник

мн. паласки, ж. Кожена чанта, в която се съхраняват куршуми.

Българо-Английски речник

воен. cartridge-box/-pouch

Подробна информация от Wikipedia

Паласка - Паласка е подобно на чанта пособие, което се закача около кръста. Служи за събиране на предмети, пари и други.
Палатка - Палатка е подслон, временно жилище, при полеви условия, което бързо се сглобява и разглобява. Намира широко приложение в туризма, алпинизма, армията, а също така при научни експедиции.
Палатка (Магаданска област) - Пала́тка (на руски: Палатка) е селище от градски тип в Магаданска област, Русия. Разположено е на Колимската магистрала, на около 57 km северно от Магадан.
Палакария - Палакарѝя е река в България, Софийска област – община Самоков, ляв приток на река Искър. Дължината ѝ е 39,2 km.
Палакария (защитена зона) - „Палакария“ е защитена зона в България по екологичната мрежа „Натура 2000“ и Директивата на Съвета 79/409/ЕИО от 2 април 1979 г.
Паланка - Паланката в рамките на Османската империя е малко укрепено място с обичайно предназначение за защита на мирното население от разбойнически нападения.
Палаоска летяща лисица - Палаоската летяща лисица (Pteropus pelewensis) е вид бозайник от семейство Плодоядни прилепи (Pteropodidae).
Траянови врата - Траянови врата е името на проход, крепост и шосеен тунел в Ихтиманска Средна гора. Крепостта и тунелът Траянови врата се намират на територията на община Костенец.
Петък 13-и - Денят Петък 13-ти от незапомнени времена досега продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първобитен страх.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.