Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

офис

 

Тълковен речник

мн. офиси, (два) офиса, м.
1. Сервизно или складово помещение.
2. Представителна кантора на фирма.
3. Служебна стая, кабинет.

Подробна информация от Wikipedia

Офис - Офис (от английски: office) e стая или друга площ, в която хората работят, това е още и работното място за работещите във фирми.
Офис стол - Офис столът е вид стол, проектиран за седене зад бюро като част от мебелировката на офиса. Обикновено под офис стол се разбира въртящ се стол на колелца, осигуряващи лесна мобилност, и механизми за регулиране на височината и наклона на облегалката.
Официални езици в Република Южна Африка - В ЮАР има 11 официални езика
Официални празници в България - Официалните празници в Република България са определени от Кодекса на труда, член 154.
Окислително-редукционни процеси - Окислително-редукционни процеси представляват химична реакция, при която се променя степента на окисление на атоми и йони поради преход на електрони.
Офспринг - „Офспринг“ (на английски: The Offspring) е американска музикална пънк група от Хънтингтън Бийч, окръг Ориндж, Калифорния, основана през 1984 г.
Одисея - Одисея (гр. Ὀδυσσεία) е втората голяма древногръцка епическа поема, за чийто автор се смята Омир. Описва приключенията на митичния герой Одисей по време на завръщането в родината му – остров Итака, след края на Троянската война, а също и приключенията на съпругата му Пенелопа, която го очаква.
Одисей - Одисей (на гръцки: Ὀδυσσεύς) в гръцката митология е цар на остров Итака. Той е син на Лаерт и Антиклея, съпруг на Пенелопа и баща на Телемах.
Официални езици на Европейския съюз - Европейският съюз има 28 страни-членки, а 24 езика са обявени за официални езици на съюза.В своята работа ЕС ползва езици, които всяка страна при присъединяването си обявява, че желае да ползва за официални.
Одисеас Елитис - Одисеас Елитис (на гръцки: Οδυσσέας Ελύτης) е псевдоним на Одисеас Алепуделис, гръцки поет, преводач и арт критик, получил Нобелова награда за литература през 1979 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.