Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

отко̀с

 

Тълковен речник

мн. откоси, (два) откоса, м. Това, което се окосява с едно движение на косата.

Синонимен речник

(същ.) дига, насип, кей

Българо-Английски речник

swath
(оставен да съхне) windrow; тех. angle of repose

Подробна информация от Wikipedia

Относително тегло и плътност на минералите - Плътността и относителното тегло, които понякога се ползват като синоними, при минералите имат различни значения и не трябва да се бъркат.
Относително учленение на звуковете - Във фонетиката и фонологията, начинът и мястото на учленение на звукове от речта могат да бъдат уточнени с известна относителност.
Относителна влажност - Относителната влажност е отношението на парциалното налягане на водните пари към равновесното налягане на парите на водата при дадена температура.
Относителна апертура - В оптиката, относителна апертура е безразмерна числова величина, характеризираща ефективния отвор (апертурата) на една оптическа система.
Относно Шмид - „Относно Шмид“ (на английски: About Schmidt) е американски трагикомичен филм от 2002 г. на режисьора Александър Пейн.
Откога се е, мила моя майно льо - „Откога се е, мила моя майно льо“ е песен посветена на последния български цар – Иван Шишман. Тя описва героизма на владетеля и неговите воеводи в битките му срещу османските нашественици.
Откога те чакам - „Откога те чакам“ е български игрален филм (драма) от 1984 година на режисьора Анна Петкова, по сценарий на Лиляна Михайлова.
Древна Гърция - Древна Гърция или древногръцка цивилизация е период в историята на Гърция, но и на източното Средиземноморие, който започва след края на бронзовата епоха и преминава в елинистическа епоха след смъртта на Александър III Македонски (323 г.
Относителна бедност - Относителна бедност се характеризира с наличието на отделни елементи на бедността, нужда от определени ресурси или услуги, липса на или занижено качество на достъп до такива.
Относителност (релативизъм) - Относителността в релативизма е концепция и критерий за обективността и истината, указващ, че при наблюдението и изучаването на действителността, човек винаги сравнява и съотнася определени качества на обектите и явленията, и следователно наблюденията са винаги субективни, т.е.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.