Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

о̀пиум

 

Тълковен речник

м., само ед. Опий.
прил. опиумен, опиумна, опиумно, мн. опиумни.

Синонимен речник

(същ.) наркотик, опиат

Българо-Английски речник

opium
прен. opiate

Подробна информация от Wikipedia

Опиум - Опиумът се добива от опиумен мак (Papaver somniferum L, сем. Papaveraceae). След прецъфтяване на мястото на цвета се формира плод, представляващ сферична многогнездна кутийка.
Опиумни войни (пояснение) - Опиумните войни са две войни в Китай, водени през XIX век, инициирани от Британската империя и Френската империя, против императорски Китай:
ОпиумRoz - ОпиумRoz е дебютен студиен албум на руската поп-група Серебро. Издаден е на 25 април 2009 г. от Monolit Records.
Опиум (песен) - Опиум е трети сингъл на руската поп-група Серебро.
Сънотворен мак - Сънотворният мак (Papaver somniferum) е едногодишно тревисто растение от сем. Макови (Papaveraceae), чиято родина е Централна Азия.
Опидум - Опидум (на латински: oppidum; мн. ч.: oppida) е временен град — крепост или обградено с ров и земен вал селище, подобно на град от Латенската култура (късната Желязна епоха).
Опит на Майкелсън-Морли - Опитът на Майкелсън-Морли е един от най-известните и важни опити в историята на физиката. В действителност това са поредица от опити, проведени между 1881 и 1887 година от американския физик, носител на Нобелова награда Албърт Майкелсън и професорът по химия Едуард Морли.
Опимий - Опимий (Opimius) е име на:
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.