Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

о̀бич

 

Тълковен речник

обичта, само ед., ж.
1. Сърдечно влечение към някого или нещо; чувство на нежност и привързаност. Синовна обич.
2. Любов. Китка за обич аз ти давам.

Синонимен речник

(същ.) любов, привързаност, симпатия, влечение, пристрастеност, стремеж, склонност, наклонност, страст, жар, увлечение

Българо-Английски речник

love, affection, fondness, liking (of, for)
ОБИЧ към децата love of/for children
ОБИЧ към животните love of animals
спечелвам ОБИЧта на endear o.s. to

Подробна информация от Wikipedia

Обич - Обич е понятие, определящо чувство на привързаност на един индивид към друг. В общия случай тя няма сексуален оттенък за разлика от любовта.
Обичайните заподозрени - „Обичайните заподозрени“ (на английски: The Usual Suspects) е американско-германски филм от 1995. Режисиран е от Брайън Сингър, а сценарист е Кристофър Маккуори.
Обичуъри - „Обичуъри“ е американска дет метъл група от град Тампа, щата Флорида, САЩ. Призната е за пионер в жанра.
Обичаният - „Обичаният“ (на испански: El bienamado) е мексиканска теленовела от 2017 г., режисирана от Салвадор Гарсини и Рикардо де ла Пара и продуцирана от Никандро Диас Гонсалес за Телевиса.
Обич (филм) - „Обич“ е български игрален филм (драма) от 1972 година на режисьора Людмил Стайков, по сценарий на Александър Карасимеонов.
Обичахме се толкова много - „Обичахме се толкова много“ (на италиански: C'eravamo tanto amati) е италиански филм от 1974 година, трагикомедия на режисьора Еторе Скола по негов сценарий в съавторство с Адже и Скрапели.
Обичайно право - Обичаите (обичайните норми) се признават за източници на правото не навсякъде, не във всички държави, и при това в ограничен кръг на правните отношения.
Обичам те (филм, 1891) - "Обичам те" (на френски: Je vous aime) е френски хронофотографичен късометражен ням филм от 1891 година, продуциран от изобретателят Етиен-Жул Маре и заснет от режисьора Жорж Демени.
Обичам те (албум) - „Обичам те“ е албум от две дългосвирещи грамофонни плочи с изд. номера ВТА 1496 / ВТА 1497 на певицата Лили Иванова, издаден през 1972 г.
Обичам те дотук - „Обичам те дотук“ е седмият студиен албум на българската рок група ФСБ, издаден от студио „Балкантон“ през 1987 г.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.