о̀бич

 

Тълковен речник

обичта, само ед., ж.
1. Сърдечно влечение към някого или нещо; чувство на нежност и привързаност. Синовна обич.
2. Любов. Китка за обич аз ти давам.

Синонимен речник

(същ.) любов, привързаност, симпатия, влечение, пристрастеност, стремеж, склонност, наклонност, страст, жар, увлечение

Българо-Английски речник

love, affection, fondness, liking (of, for)
ОБИЧ към децата love of/for children
ОБИЧ към животните love of animals
спечелвам ОБИЧта на endear o.s. to

Подробна информация от Wikipedia

Обич - Обич е понятие, определящо чувство на привързаност на един индивид към друг. В общия случай тя няма сексуален оттенък за разлика от любовта.
Обичаи и обреди в Осенец -
Обичайните заподозрени - „Обичайните заподозрени“ (на английски: The Usual Suspects) е американско-германски филм от 1995. Режисиран е от Брайън Сингър, а сценарист е Кристофър Маккуори.
Обич (филм) - „Обич“ е български игрален филм (драма) от 1972 година на режисьора Людмил Стайков, по сценарий на Александър Карасимеонов.
Обичуъри - „Обичуъри“ е американска дет метъл група от град Тампа, щата Флорида, САЩ. Призната е за пионер в жанра.
Обичаният - „Обичаният“ (на испански: El bienamado) е мексиканска теленовела от 2017 г., режисирана от Рикардо де ла Пара и Салвадор Гарсини, и продуцирана от Никандро Диас Гонсалес за Телевиса.
Обичайно право - Обичаите (обичайните норми) се признават за източници на правото не навсякъде, не във всички държави, и при това в ограничен кръг на правните отношения.
Обичам те (филм, 1891) - "Обичам те" (на френски: Je vous aime) е френски хронофотографичен късометражен ням филм от 1891 година, продуциран от изобретателят Етиен-Жул Маре и заснет от режисьора Жорж Демени.
Обичник - Обичник е село в Южна България. То се намира в община Момчилград, област Кърджали.
Обичахме се толкова много - „Обичахме се толкова много“ (на италиански: C'eravamo tanto amati) е италиански филм от 1974 година, трагикомедия на режисьора Еторе Скола по негов сценарий в съавторство с Адже и Скрапели.В центъра на сюжета са трима приятели от Съпротивата и техните любовни връзки с млада жена в следвоенна Италия – адвокат, оженил се по сметка в семейството на строителен аферист, санитар в болница и псевдоинтелектуалец.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.