Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

но̀ма

 

Тълковен речник

мед. Обширни некрози и разрушаване на тъкани, най-често в устната кухина (stomatitis gangrenosa) и по-рядко на половите органи.

Синонимен речник

гангренозен стоматит

Българо-Английски речник

но̀ма
ж., само ед. мед. noma, watercanker, gangrenous stomatitis.

Подробна информация от Wikipedia

Номади - Номади или чергари са племена и други етнически групи, които не водят уседнал живот, а се придвижват от едно място на друго, обикновено в рамките на някакъв определен регион.
Номанс Ленд - 41.255, -70.815
Номальо - Нома̀льо (на италиански: Nomaglio; на пиемонтски: Nomaj, Номай) е село и община в Северна Италия, провинция Торино, регион Пиемонт.
Нова Зеландия - Нова Зеландия е държава в югозападната част на Тихия океан, състояща се от два големи и множество по-малки острова.
Нормативен контрол - Нормативният контрол в библиотечното дело е метод за организиране на библиотекарските каталози и библиографската информация чрез използване на уникално, различно наименование за всяка тема и личност., което се нарича контролен запис или библиографски запис.
Нова телевизия - Нова телевизия, изписвана от юни 2016 г. като NOVA, а в предишни периоди като НТВ, Nova Television и NTV, е българска частна национална телевизия, част от Нова Броудкастинг Груп.
Ноам Чомски - Аврам Ноам Чомски (на английски: Avram Noam Chomsky) е американски лингвист, философ, когнитивен изследовател и политически активист.
Нова Загора - Но̀ва Заго̀ра е град в Централна България, област Сливен, на 32 km източно от Стара Загора и 37 km западно от Сливен.
Нора Робъртс - Нора Робъртс (на английски: Nora Roberts) е американска писателка на бестселъри в жанра романтичен трилър.
Нормани - Нормани, в превод „Северни хора“ (на франкски език: Northmanni; на френски: Normands; на латински: Nortmanni), е названието, с което първоначално франкски автори наричат викингите и изобщо скандинавците, започнали нападения срещу франкското крайбрежие в началото на IX век.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.