Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

НЛО

 

Тълковен речник

Неидентифициран летящ обект е термин, с който се означава всеки летящ обект, който, първоначално не може да бъде идентифициран при неговото наблюдение с познати физични, химични и метеорологични явления, нито с позната земна техника.
Най-популярната неконвенционална хипотеза е, че НЛО са резултат от дейността на извънземни цивилизации.

Подробна информация от Wikipedia

НЛО - НЛО (съкращение от неидентифициран летящ обект) е термин, с който най-общо се означава всеки летящ обект или небесна аномалия, които не могат непосредствено да бъдат идентифицирани с познати физични, химични или метеорологични явления, нито с позната земна техника.
НЛО (албум) - НЛО е студиен албум на Давид Тухманов. През януари 1981 Давид Тухманов организира рок група „Москва“. Структурата включва музиканти ВИА „Надежда“ – китарист Алексей Белов, Дмитрий Серебряков барабанист, който е работил в този ансамбъл само шест месеца певец и ритъм китарист Николай Носков.
НЛО Швеция - НЛО Швеция е неправителствена шведска организация, която се занимава с феномена НЛО.
НЛО Норвегия - НЛО Норвегия е организация занимаваща се с феномена НЛО на територията на Норвегия.
Класификация на Хайнек - Близки срещи в уфологията представляват случаи, при които човек става свидетел на неидентифициран летящ обект (НЛО).
Списък на уфологични организации - Този списък съдържа НЛО организации от целия свят.
НЛО (пояснение) - НЛО може да се отнася за:
Норвегия - Кралство Норвегия е конституционна монархия в Северна Европа, която заема западната част от Скандинавския полуостров.
Нова Зеландия - Нова Зеландия е държава в югозападната част на Тихия океан, състояща се от два големи и множество по-малки острова.
Нормативен контрол - Нормативният контрол в библиотечното дело е метод за организиране на библиотекарските каталози и библиографската информация чрез използване на уникално, различно наименование за всяка тема и личност., което се нарича контролен запис или библиографски запис.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.