Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

непра̀в

 

Тълковен речник

неправа, неправо, мн. неправи, прил. Който е погрешен, неправилен, несправедлив.

Синонимен речник

(прил.) неправилен
(прил.) незаконен, несправедлив, незаконосъобразен, противен на закона, неправомерен
(прил.) неточен, противоречащ на фактите, лъжлив, грешащ

Българо-Английски речник

wrong, in the wrong

Подробна информация от Wikipedia

Неправителствена организация - Неправителствената организация (съкр. НПО) е фондация или сдружение, независимо от управлението на държавата.
Неправилна галактика - Неправилните галактики нямат определена форма. Възможно е да са образувани от останките на галактики, които са се сблъскали.
Тетраедър - Тетраедърът е вид многостен с формата на триъгълна пирамида. Има 4 върха, 6 ръба и четири стени. Неговите разновидности могат да имат различна степен на симетрия, а тя е най-висока при правилния тетраедър, чиито стени са равностранни триъгълници и той е едно от петте платонови тела.
Неравноделен размер - Неравноделнитe размери- са част от означенията на метрума залегнали в теорията на музиката.Поради факта че съществуват повече от един в музикалната практика термина се налага в множествено число.Размерът в музиката е обoзнaчение с което се орaзмерява, отброява метрума които се проявява в рамките на всеки такт от музикалното произведение.В музикалната практика съществуват четери катогори на метрума:
Неравенство и здравеопазване - Неравенството в здравеопазването или още здравни несъизмерности са неравенства в достъпа до здравната система, до адекватна грижа за здравето и цялостни пропуски в качеството на здравната грижа поради етнически, расови, културни, свързани със сексуална ориентация, възрастта и дори свързани със социоикономическия статут (понякога зависим и от предните) причини.
Направи гигантска крачка - "Направи гигантска крачка" (на английски: Take a Giant Step) е американски драматичен филм от 1959 година, продуциран от Бърт Ланкастър, адаптация на едноименна пиеса.
Непразненци - Непразненци е село в Западна България. То се намира в община Брезник, област Перник.
Нерав - Нерав или Нераф (на македонска литературна норма: Нерав) е село в Северна Македония, в община Крива паланка.
Неравенство на триъгълника - В математиката, неравенство на триъгълника се нарича твърдението, че във всеки триъгълник която и да е страна е по-малка от сбора на другите две и по-голяма от тяхната разлика.
Направляван автобус - Направляваният автобус е автобус, управляван чрез други средства по част или по целия си маршрут, използвайки специален път.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.