Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

нѐмец

 

Тълковен речник

мн. немци, м. Германец.

Синонимен речник

(същ.) германец, дойчо, шваба

Българо-Английски речник

German

Подробна информация от Wikipedia

Немец - Немец може да се отнася до:
Неметал - Неметалите са химични елементи с типично неметални свойства, които заемат десния горен ъгъл на Периодичната система.
Немертини - Немертините (Nemertea) са тип многоклетъчни животни, обхващащ малка група червеи включваща около 700 – 800 вида.
Ненецки автономен окръг - Ненецки автономен окръг е самостоятелен субект на Руската Федерация, разположен на територията на Северозападния федерален окръг и влизащ в състава на Архангелска област.
Немексия - „Немексия“ е браузър базирана игра, мултиплейър онлайн стратегия. Всеки играч избира своя раса и изгражда собствена империя.
Немейски лъв - Немейският лъв в древногръцката митология е ужасяващо чудовище, което опустошавало околностите на град Немея, откъдето дошло и името му.
Немезида - Немезида (на старогръцки: Νέμεσις; Nemesis) в древногръцката митология е богинята на възмездието. Тя е една от най-древните и почитани богини в Древна Гърция.
Немертодерматиди - Nemertodermatida са клас животни от тип Acoelomorpha.
Немея - Немея (на старогръцки: Νεμέα, Nemea) е древен град със светилище на Зевс в Арголида, в Древна Гърция на около 35 km югозападно от Коринт на Пелопонес.
Немейски игри - Немейските игри са общогръцки празненства, провеждани на всеки 2 години в Немейската долина в Арголида, част от полиса Клеоне.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.