Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

наръ̀чник

 

Тълковен речник

мн. наръчници, (два) наръчника, м. Книга, сборник с най-необходими данни в някоя област, който се използва често. Наръчник за младия природолюбител.

Синонимен речник

(същ.) справочник, помагало, указател
(същ.) ръководство, пътеводител

Българо-Английски речник

handbook, manual, guide; reference book; vade-mecum

Подробна информация от Wikipedia

Наръчник на оптимиста - „Наръчник на оптимиста“ (на английски: Silver Linings Playbook) е американска романтична комедийна драма на режисьора Дейвид Ръсел по негов адаптиран сценарий върху едноименната книга на Матю Куик.
Наръчник на Геймъра за почти всичко - Наръчник на Геймъра за почти всичко е американски комедиен сериал, създаден от Девин Бундж и Ник Стантън, и продуциран от Девин Бунж, Ник Стантън и Джим Одохерти за Disney xD.Първият епизод е излъчен на 22 юли 2015.
Наръчник на бореца за свобода - „Наръчник на бореца за свобода“ е заглавие на 15-странична пропагандна книжка, която е произведена от Централната агенция за разузнаване (Централно разузнавателно управление) на САЩ и пусната по въздух над Никарагуа през 1983 г.
Наръчник на интелигентната жена по социализъм и капитализъм - „Наръчник на интелигентната жена по социализъм и капитализъм“ (на английски: The Intelligent Woman's Guide to Socialism and Capitalism) е книга на ирландско-британския писател Джордж Бърнард Шоу.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.