Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

наро̀дник

 

Тълковен речник

мн. народници, м.
1. Последовател на народничеството.
2. Привърженик на литературно течение в България от края на XIX
• в.

Българо-Английски речник

наро̀дник
м., -ци истор. populist.

Подробна информация от Wikipedia

Народни будители (булевард във Варна) - „Народни будители“ е булевард в район Аспарухово на град Варна. Той започва като продължение на Аспаруховия мост на входа на Магистрала „Черно Море“ и завършва в кръстовището с ул.
Народни песни на македонските българи - „Народни песни на македонските българи“ е етнографски сборник с български народни песни, събрани от Стефан Веркович, смятан за „най-ценния му принос в областта на българската фолклористика“.
Народничество - Народничеството (на руски: народничество) е обществено движение в Руската империя, популярно сред средните класи и интелигенцията от 1860-те до 1910-те години.
Народно събрание - Народното събрание на Република България е държавният орган, който упражнява законодателната власт в Република България.
Народен театър „Иван Вазов“ - 42.693889, 23.326389
Народен съд - Народният съд е наименование на извънреден съд, действал в Царство България в периода от декември 1944 до април 1945 г.
Български народни празници и обичаи - В основата на българските народни празници и обичаи е народният светоглед – знания и представи за света, както и взаимовръзките в природата и обществото.
Народни песни от Тимок до Вита - "Народни песни от Тимок до Вита" е уникален сборник с български народни песни, издаден от Министерството на Народното просвещение на Царство България през 1928 г.
Народно творчество - Народно творчество, или фолклор, е събирателно понятие за литературни и музикални произведения с неизвестен или неуточнен (анонимен) автор.
Народна култура - „Народна култура“ е българско издателство, съществувало в периода 1945-2003 г., специализирано в издаването на художествена литература.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.