Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

мушѝка

 

Тълковен речник

ж., само ед. Диал.
1. Червей дървояд.
2. Мека сърцевина на дърво.

Българо-Английски речник

1. зоол. woodworm
2. (мека сърцевина на дърво) pith

Подробна информация от Wikipedia

Музика - Музика (от гръцки: μουσική, „изкуство на музите“) е вид изкуство, в което средството за изразяване е звукът.
Музикален инструмент - Музикалният инструмент е устройство, специално създадено или пригодено да произвежда музикални тонове, необходими за възпроизвеждането на музика.
Музикален стил - Музикален стил е понятие, отнасящо се до образната система от изразни средства, обуславящи идейното съдържание на едно музикално произведение и отразяващи неговите естетически възгледи.
Мушкато - Мушкатото (Pelargonium) е род многогодишни растения, произлизащи от Южна Африка. Латинското наименование идва от гр.
Музикален интервал - Интервал най-общо се нарича съотношението между височините на два музикални тона.
Музикален колеж Бъркли - Музикален колеж „Бъркли“ (на английски: Berklee College of Music), наричан съкратено само Бъркли, е висш колеж в Бостън, щата Масачузетс, САЩ.
Музикална форма - Музикалната форма е строежът на музикалната реч в едно музикално произведение, отнасящо се до неговото структуриране.
Музикален театър - Музикалният театър, или мюзикъл, е вид сценично изкуство, характерно за 20 век, което комбинира елементи от живото музикално изпълнение, танца и театъра.
Музикална академия - Музикална академия е музикално реалити шоу по TV7. Това е състезание между 15 участници, които се борят да докажат кой наистина може да пее и да спечелят 100 000 лв.
Музика на романтизма - Ерата на музиката на романтизма се дефинира като период от европейската класическа музика, който протича в най-общи линии между ранните години на 19 век до първото десетилетие на 20 век, също както и музиката, писана в съответствие на нормите и стиловете на този период.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.