Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

мех

 

Тълковен речник

мехът, меха, мн. мехове, (два) меха, м. Мях.

Синонимен речник

(същ.) отпуснат, увиснал, провиснал

Българо-Английски речник

вж. мях

Подробна информация от Wikipedia

Мех - Мех или Мях може да се отнася за:
Мехмед II - Мехмед II Завоевателя (на османски турски: محمد الفاتح) е седмият султан на Османската империя, управлявал през периодите 1444 – 1446 и 1451 – 1481 година.
Механика на флуидите - Механика на флуидите или хидрогазодинамика е учението за макроскопичното физическо поведение на флуидите.
Механичен филтър - Механичен филтър е филтър за обработка на сигнала, който обикновено се използва на мястото на електронен филтър за филтриране на радиочестоти.
Механизъм за изхвърляне на гилзите - Механизма за изхвърляне на гилзите (в българския език се използват и наименованията екстрактор, отражател, изхвъргач) в огнестрелното оръжие служи за извличане (екстракция) на стреляните гилзи и не сработилите патрони (засекли) от патронника и отстраняването им зад пределите на оръжието (ежекция).
Мехмед I - Мехме́д I Челеби́ (на османски турски: محمد اول или Mehmed-i evvel; на турски: Birinci Mehmet, Çelebi Mehmet; ок.
Мехмет Али Агджа - Мехмет Али Агджа (на турски: Mehmet Ali Ağca) е турски терорист от националистическата организация Сиви вълци, който стреля по папа Йоан Павел II на площад Свети Петър на 13 май 1981 г.
Механизъм от Антикитира - Mеханизмът от Антикитира е антично устройство, предназначено да изобразява механически наблюдаемата конфигурация на слънчевата система.
Механична работа - Работа или механична работа във физиката и механиката е мярка за количеството енергия, което се пренася от една система в друга.
Мехмед IV - Мехмед IV е 19-ият султан на Османската империя, роден на 2 януари 1642 в Константинопол. Първо дете на султан Ибрахим I и Хатидже Турхан валиде султан.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.