ма̀цка

 

Тълковен речник

мн. мацки, ж. Жарг.
1. Хубаво момиче.
2. Приятелка, любима.

Синонимен речник

(същ.) гадже

Българо-Английски речник

ма̀цка
ж., жарг. (момиче) sl. chick, bird, pussycat.

Подробна информация от Wikipedia

Маска - Маска е предмет, който служи за прикриване на лицето, като може да има различни предназначения – например за защита или за развлечение.
Маккартизъм - Маккартизмът (на английски: McCarthyism) е политическо течение в САЩ от края на 1940-те и 1950-те години на 20-ти век, инициирано от републиканския сенатор Джоузеф Маккарти.
Майка Тереза - Анеза Гондже Бояджиу (на албански: Anjezë Gonxhe Bojaxhiu), по-известна с монашеското си име майка Тереза, а от 4 септември 2016 г.
Макарий III Кипърски - Макарий III (на гръцки: Μακάριος Γ, известен и като архиепископ Макариос) е архиепископ на Православната църква на Кипър.
Макарена Гомес - Макарена Гомес (на испански: Macarena Gómez Traseira) е испанска актриса, най-известна е в ролята си на Лола в „Новите съседи“.
Маскара Дорада - Мáскара Дорада (роден на 3 ноември 1988) е мексикански лучадор енМáскарадо, настоящо подписал с WWE под името Гран Металик и участвайки в шоуто Първична сила.
Малката булка - „Малката булка“ (на хинди: बालिका वधु Balika vadhu) е една от най-популярните в Индия телевизионни драми на Colors TV, която започва излъчването си на 21 юли 2008 г., и приключва на 31 юли 2016 г., с общо 2245 епизода.
Макак резус - Макакът резус (Macaca mulatta) е сравнително добре проучен представител от семейството на Коткоподобните маймуни.
Макао (игра с карти) - Макао е игра с карти за 2 до 8 играчи. Целта на играта е картите да се изиграят по-бързо от останалите играчи, като се поставят в средата на масата.
Макао - Макао (на китайски: 澳門, на пинин Àomén, Аомън; на португалски: Macau) е град в южната част на Китай. От 1999 г.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.