Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ма̀мин

 

Тълковен речник

мамина, мамино, мн. мамини, прил.
1. Който принадлежи на мама1. Мамина рокля.
2. Скъп, обичан, ненагледен. Мамини мили ергени.
• Мамино детенце. Пренебр. Глезено, разхайтено дете.

Българо-Английски речник

mother's, mummy's, mamma's
МАМИНа галена, МАМИНo галено mother's pet, неодобр. mollycoddle, milksop
МАМИНото! my pet!

Подробна информация от Wikipedia

Мамините синчета - „Мамините синчета“ (на италиански: I Vitelloni) е италиански драматичен игрален филм в стилистиката на неореализма, излязъл по екраните през 1953 година, режисиран по собствена идея от Федерико Фелини с участието на Алберто Сорди и Франко Фабрици в главните роли.
Никола Коев - Никола (Кольо) Коев Николов, наречен Мамин Колю, е български революционер, войвода на ВМОРО, борец за свободата на българите в Македония и Тракия.
Дмитрий Мамин-Сибиряк - Дмитрий Наркисович Мамин-Сибиряк (на руски: Дми́трий Нарки́сович Ма́мин-Сибиря́к) е руски писател и драматург, автор главно на романи, повести и разкази.
Машинно самообучение - Машинното самообучение (МС) е дисциплина, която изучава алгоритмите и математическите модели, използвани от компютърни системи за постепенно подобряване на тяхната ефективност при решаване на определена задача.
Малина (певица) - Малина Станчева Станчева, по-известна само като Малина, е българска попфолк певица.
Машин Хед - „Машин Хед“ (на английски: Machine Head) е американска траш метъл и груув метъл група, основана в град Оукланд, щата Калифорния, САЩ през 1991 г.
Марин Райков - Марин Райков Николов е български политик и дипломат.
Машина - Машина (на старогръцки: Μηχανή, на латински: machina(-ae, f.)) е сложен механизъм или съчетание от механизми, който изпълнява механични движения за преобразуване на енергия и материали, за извършване на работа, за събиране, предаване, съхранение, обработка и използване на информация.
Марин Големинов - Марин Петров Големинов е български композитор, музикален критик, диригент, педагог и общественик, академик, носител на наградата „Готфрид фон Хердер“.
Марин Дринов - Проф. Марин Стоянов Дринов е български възрожденски историк, филолог и държавник, работил през по-голямата част от живота си в Русия.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.