Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

мазна

 

Тълковен речник

мазнеш, мин. св. мазнах, мин. прич. мазнал, св. – вж. мазвам.

Подробна информация от Wikipedia

Мазна, мръсна и продажна - „Мазна, мръсна и продажна“ (на руски: Жирная, грязная и продажная) е един от недовършените романи от съветския писател Валентин Пикул.
Манатарка (род) - Тази статия е за биологичния род Манатарка (още позната като маматарка). За гъбата вижте Обикновена манатаркаМанатарка (Boletus) е род базидиеви гъби от семейство Манатаркови (Boletaceae) чиито членове се наричат манатарки.
Манасиева летопис - Манасиевата летопис или Манасиевата хроника е български средновековен писмен паметник, превод на Световната летопис на ромейския писател Константин Манасий.
Мазарини - Жул Мазарен (на френски: Jules Mazarin), роден Джулио Раймондо Мадзарино (на италиански: Giulio Raimondo Mazzarino), но най-известен като кардинал Мазарини (14 юли 1602 г.
Манастир - Манастир или обител (от средногръцки: μοναστήριον, в свободен превод място за самота) е религиозна общност от монаси или монахини, която има свой устав и се ръководи от игумен.
Манастирище - Манастѝрище е село в Северозападна България. То се намира в Община Хайредин, област Враца.
Мазарачево - Мазарачево е село в Западна България. То се намира в община Кюстендил, област Кюстендил.
Манастир (област Пловдив) - Ма̀настир е село в Родопите, част от община Лъки в Област Пловдив, и е най-високото населено място (1650м н.в.
Мазнина - Мазнини се наричат естерите на глицерола с висши мастни киселини. Те са най-разпространените липиди. Източник са на енергия.
Манастирски ливади - „Манастирски ливади“ е квартал в южната част на София, разположен близо до Витоша. Намира се от двете страни на бул.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.