Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

магьо̀сница

 

Тълковен речник

мн. магьосници, ж. Жена магьосник.

Синонимен речник

(същ.) вещица, вещерица, вълшебница, бродница
(същ.) обаятелка, прелъстителка, чародейка

Българо-Английски речник

sorceress, enchantress (u прен.); wise woman
(вещица) witch

Подробна информация от Wikipedia

Магьосниците от Уейвърли Плейс - „Магьосниците от Уейвърли Плейс“ е сериал на Disney Channel. Дебютира на 12 октомври 2007 г.
Магьосниците от Уейвърли Плейс: Филмът - "Магьосниците от Уейвърли Плейс" (англ. Wizards of Waverly Place: The Movie) е американски филм на Дисни, базиран от сериала "Магьосниците от Уейвърли Плейс".
Магьосници - „Магьосници“ е български 4-сериен телевизионен игрален филм (семеен, фентъзи) от 1999 г. на режисьорите Сотир Гелев и Иван Георгиев-Гец, по сценарий на Пенко Гелев и Сотир Гелев.
Магьосници (Светът на диска) - Магьосниците са литературни герои от поредицата „Светът на диска“ на Тери Пратчет. Появяват се още в първия му роман „Цветът на магията“ като второстепенни герои и присъстват в почти всички романи от поредицата.
Магьосникът от Землемория - Магьосникът от Землемория (на английски: A Wizard of Earthsea) е заглавието на първия роман от поредицата на писателката Урсула Ле Гуин, която описва фантастичния архипелаг Землемория.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.