Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

магнетофо̀н

 

Тълковен речник

мн. магнетофони, (два) магнетофона, м. Апарат, който записва на лента и възпроизвежда различни звукове – говор, музика и др. Записвам на магнетофона нова песен.
• прил. магнетофонен, магнетофонна, магнетофонно, мн. магнетофонни. Магнетофонна лента.

Българо-Английски речник

tape-recorder

Подробна информация от Wikipedia

Магнетофон - Магнетофонът е аналогово електронно устройство за запис и възпроизвеждане на звуци, което работи на принципа на намагнитването на магнетофонната лента.
Магнетофонна ролка - Магнетофонната ролка е специално предназначена макара за навиване в/около нея на магнетофонна лента.
Магнитна лента - Магнитната лента е носител на информация за магнитен запис, състоящо се от тънко магнитно покритие върху дълга и тясна тънка пластмасова лента, едната повърхност на която е покрита с железен оксид, променящ свойствата си под въздействието на магнитно поле.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.