Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

лот

 

Тълковен речник

Библейско тълкуване: Син на Аран и братенец на Авраам, който последва вуйчо си от Ур, и по-късно от Харан, за да се заселят в Ханаан - Бит. 11:31, 12:4-6, 13:1. Авраам питаеше към него особена любов, и когато не можаха вече да живеят заедно в Ханаан, защото и двамата имаха големи стада, и пастирите им понякога се караха - Бит. 13:5-7, той даде на Лот да си избере от земята, която част си поиска, и там да се установи отделно от него. Лот избра Содомското поле, което изглежда, че е било тогава най-плодородната част на онази земя. Тук той живя до разорението на Содом, и на околните му градове. Той бе човек праведен и в самия Содом - 2Пет. 2:7, но злочестията, които последваха изборът му на новото място: пленяването му от разбойниците, досадите, които му причиняваха неблагочестивите и порочни съседи, загубата на имота му в пожара на града, погублението на зетьовете му, и на жена му, всичките тези неща, въпреки че не доказват, че той предпочиташе ползата и спокойствието си от длъжността си, показват, че най-хубавата и най-плодородна земя, не е винаги най-добрата; развратността на жителите й, могат да я потопят в пропастта на погублението, и да изложат на опасност всеки и всичко в нея. Лотовата жена, е заплаха към всички, които обръщат лицата си към Сион, но не им се иска, да оставят всичко заради Христа - Бит. 19гл.; Лк. 17:32.

Българо-Английски речник

мор. lead; sounding-line

Подробна информация от Wikipedia

Лот - Лот може да се отнася за:
Лотус (Формула 1) - Лотус е британска автомобилна компания, създадена през 1952 г. От 1958 до 1994 година компанията има и отбор във Формула 1. Най-големите успехи се свързват с името на Колин Чапман.
Лотфи Заде - Лотфи Аскер Заде (на азербайджански: Lütfəli Əsgərzadə) е американски професор по математика и компютърни науки от азербайджанско-руски произход, пионер в областта на изкуствения интелект, дефинирал размитата логика през 1965 г.
Лотар Матеус - Лотар Херберт Матеус (на немски: Lothar Herbert Matthäus) е германски футболен треньор и един от най-успешните германски футболисти за всички времена.
Лотреамон - Граф Лотреамон (на френски: Comte de Lautréamont), псевдоним на Изидор Люсиен Дюкас, е френски поет. Със сборника си от поеми в проза „Песните на Малдорор“ той става един от предшествениците на сюрреализма.
Лотос - Лотос (Nelumbo) е род водни растения от семейство Лотосови (Nelumbonaceae). Единствен род в семейството.
Лотар I - Свети Лотар I (на немски: Lothar, на френски: Lothaire, на италиански: Lotario) (* 795 – † 29 септември 855 г.
Лотус 72 - Лотус 72 е болид от Формула 1, конструиран от Колин Чапман и Маурис Филип с който отбора на Лотус участва през сезон 1970 до сезон 1975.
Лотар III (Свещена Римска империя) - Лотар III фон Суплинбург (на немски: Lothar III, Lothar von Süpplingenburg, Lothar von Supplinburg, * пр.
Лоти Дод - Шарлот „Лоти“ Дод (на английски: Charlotte „Lottie“ Dod) е английска тенисистка. Освен тенис тя практикува още най-разностранни спортове: голф, хокей на трева, стрелба с лък – всички с призове, както и фигурно пързаляне, алпинизъм, кърлинг и др.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.