Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ло̀вко

 

Тълковен речник

нареч. Сръчно, умело. Скачам ловко. Зашивам ловко.

Синонимен речник

(нар.) умело, изкусно, вещо, похватно, сръчно, майсторски, хитро
(нар.) компетентно

Българо-Английски речник

dexterously, adroitly, deftly; skilfully, cleverly; clean as a whistle

Подробна информация от Wikipedia

Ловкоопашата хутия - Ловкоопашатата хутия (Mysateles prehensilis) е вид бозайник от семейство Хутиеви (Capromyidae). Видът е почти застрашен от изчезване.
Левкоцит - Левкоцити е сборно понятие на всички бели (несъдържащи хемоглобин) кръвни клетки. Левкоцитите в кръвта се подразделят на три големи групи: гранулоцити, моноцити и лимфоцити.
Локомотив - Локомотивът (на латински: loco motivus) е тягов подвижен състав с огромна теглителна мощност за придвижване на композиции от вагони.
Ловно куче - Ловното куче е средноголям бозайник, опитомен подвид на вълците (Canis lupus), което участва и помага на хората при провеждането на различните видове лов.
Локомотив (стадион, Пловдив) - Стадион „Локомотив“ е основното игрище на ПФК „Локомотив“, Пловдив. Стадионът има 12 000 седящи зрителски места.
Локомотив (стадион, София) - „Локомотив“ е български стадион намиращ се в квартал Военна рампа в София. На него домакинските си мачове играе отборът Локомотив (София).
Локорско - Локорско е село в западна България, част от Столична община, област София. Населението му е около 717 души (2015).
Локомотиви БДЖ серия 46.000 -
Локомотиви БДЖ серии 44 и 45 - Още докато пристигат втората и третата доставка на локомотивите серия 43.000 се установява, че е необходимо нашите електрически локомотиви да са съоръжени с електрическа реостатна спирачка.
Локомотиви БДЖ серия 06.000 -
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.