Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

летѐц

 

Тълковен речник

мн. летци, м. Лице, което по професия управлява самолет; пилот, авиатор. Ставам летец. Уча за летец.

Синонимен речник

(същ.) авиатор

Българо-Английски речник

flier, airman, pilot, aviator
ЛЕТЕЦ-изтребител fighter-pilot
втори ЛЕТЕЦ co-pilot

Подробна информация от Wikipedia

Пилот - Пилот е квалификация или професия на човек, който управлява летателен апарат. В този случай често се използва и популярното летец или авиатор - по-старо и първоначално прието наименование на първите хора професионално управлявали самолет (аероплан).
Летец-изпитател - Летец-изпитател се нарича професионален пилот, извършващ изпитателни полети с летателни апарати. Това могат да са както изпитания на прототипите на нови машини, предназначени за масово производство, така и полети с експериментални апарати с цел натрупването на техническа информация.
Лутеций - Лутеций е химичен елемент от периодичната система със символ Lu и атомен номер 71. Елементът е лантанид и се причислява към групата на редкоземните елементи.
Летен театър (Бургас) - Летният театър е разположен в Приморския парк в Бургас.
Летете с Росинант - „Летете с Росинант“ е български игрален филм (комедиен мюзикъл) от 2007 година на режисьора Георги Стоев, по сценарий на Светослав Овчаров и Георги Стоев.
Летевци - Летевци (на македонска литературна норма: Летевци) е село в община Ибрахимово (Петровец) на Северна Македония.
Летен театър (Пловдив) - Летният театър в Пловдив е разположен в парка в подножието на Хълма на освободителите. Tеатърът се стопанисва от Национална агенция „Музика“ ЕООД.
Лете - Лете (на старогръцки: Λήτη или Λητή, старогръцко произношение Лете, новогръцко Лити) е античен град в Мигдония, Древна Македония, днес в Гърция.
Летере - Лѐтере (на италиански: Lettere) е община в Южна Италия, провинция Неапол, регион Кампания. Разположена е на 356 m надморска височина.
Лутеция - Лутеция (на латински: Lutetia, понякога се среща и във формите Lutetia Parisiorum и Lucotecia) е името на град Париж през Античността.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.