лаѝк

 

Тълковен речник

мн. лаици, м. Недостатъчно вещ в дадена област; непрофесионалист, дилетант. Сега и лаиците написаха книги.
• прил. лаически, лаическа, лаическо, мн. лаически.

Синонимен речник

(същ.) неспециалист, дилетант, любител
(същ.) невежа

Българо-Английски речник

layman, laic; dilettante, amateur
лаиците the laity

Подробна информация от Wikipedia

Лаика - Лаика̀ (на гръцки: λαϊκά, народни, от λαός, народ) най-общо е гръцката поп-музика. Започва да се развива от средата на 50-те години на 20 век.
Лаики Фони - „Лаики Фони“ (на гръцки: Λαϊκή Φωνή, в превод Народен глас) е гръцки вестник, излизал в Сяр, Гърция от 21 февруари 1932 година до юли 1932 година.
Лайка (куче) - Кучето Лайка е първото животно, полетяло в орбита около Земята. То е изстреляно на борда на съветския изкуствен спътник „Спутник-2“ на 3 ноември 1957 г.
Лакримоса (група) - Lacrimosa е музикална група от Швейцария, състояща се от 2 души – основателя, композитор и вокалист Тило Волф и вокалистката Анне Нурми, която също свири на клавирните инструменти.
Ликвидност - Ликвидност (на английски: liquidity, на немски: Liquidität, на френски: liquidité, от латинската liquidus: „течен“), чиито синоними са обращаемост и реализуемост, е финансово-счетоводен термин, свързан със способността на даден актив да бъде максимално бързо обменен и превърнат в парични средства при минимум загуби.
Лайка - Лайката (Matricaria) е едногодишно тревисто растение с разклонено стъбло. Високо е до 50 cm. Листата са двойно и тройноперести, нишковидни, нарязани.
Лакуна Койл - Лакуна Койл (от италиански - Lacuna ( = празен) и от английски - Coil ( = спирала) ) е италианска готик метъл група, сформирана в Милано, Италия през 1994 г.
Лакатник - Лака̀тник е село в Западна България на височина около 800 м в подножието на връх Яворец. То се намира в Община Своге, Софийска област.
Ликопен - Ликопен от латинското lycopersicum е каротиноиден пигмент, който придава цвета на редица оцветени в червено плодове като домати, диня, червен грейпфрут и гуава.
Лакос - Ла̀кос или с редукция Лакус (на гръцки: Λάκκος) е бивше село в Егейска Македония, на територията на дем Сяр, Гърция.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.