Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

кючѐк

 

Тълковен речник

мн. кючеци, (два) кючека, м. Вид турски танц, обикн. женски, с характерни извивки на тялото и щракане с пръсти. Играя кючек.

Българо-Английски речник

Oriental (belly-)dance

Подробна информация от Wikipedia

Кючек - Кючек, кьочек е названието за турски вид танц.
Кю-Чек - Кю-Чек или Q-Check – българска музикална група от София съществувала през 2007 – 2013 г...
Кючуккайнарджийски мирен договор - Договорът от Кючук Кайнарджа е мирен договор от 21 юли 1774 г., сключен между Русия и Османската империя след Руско-турската война от 1768–1774 г.
Кючуккьой (дем Драма) - Кючуккьой (на гръцки: Μικροχώρι, Микрохори, катаревуса Μικροχώριον, Микрохорион, до 1927 година Κιουτσούκ Κιόι, Кюцук Кьой) е село в Република Гърция, разположено на територията на дем Драма в област Източна Македония и Тракия.
Кючукчекмедже - Кючукчекмедже или понякога Малко чекмедже е квартал на град Истанбул, Турция. Разположен е в Източна Тракия на Мраморно море.
Кюнек - Кюнек е връх (1925 м) в западния дял на Осогово, на територията на България. Издига се на главното било, югоизточно от връх Човека.
Кючуккьой (дем Гюмюрджина) - Кючуккьой (на гръцки: Κόσμιο, Козмио) е село в Западна Тракия, Гърция. Селото е част от дем Гюмюрджина.
Кючюк Омер Февзи паша - Кючюк Омер (Йомер) Февзи паша (на турски: Ömer Fevzi Paşa, Küçük) е османски офицер и чиновник.
Кючюк и Беюг казан - Светилищният комплекс в местностите Голям Казан (Кючюк казан) и Малък Казан (Беюг казан) се намира край махала Бъз на село Равен, (Община Момчилград).
Кючукхадър - Кючукхадър (на турски: Küçükhıdır) е село в Източна Тракия, Турция, Вилает Родосто.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.