Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

къна̀

 

Тълковен речник

ж., само ед. Вид растителна кафявочервена боя за коса (и за нокти при някои народи).

Българо-Английски речник

henna
слагам КЪНА на косата си henna o.'s hair

Подробна информация от Wikipedia

Къна - Къна̀, хенна̀ или хена̀ е название на растението Lawsonia inermis и на произвежданата от него боя. Изглежда като храст или малко дърво, цъфти с ароматни бели съцветия.
Канада - Кана̀да (на английски: Canada, [ˈkænədə]; на френски: Canada, [kanad'a]) е най-голямата по площ държава в Северна Америка, простираща се от Атлантическия океан на изток до Тихия на запад и до Северния ледовит на север.
Къща - Къщата е вид сграда, жилище, дом, в който живеят постоянно или временно хора от едно или повече домакинства.
Къванч Татлъту - Къванч Татлъту (на турски: Kıvanç Tatlıtuğ) е турски актьор, модел, баскетболист, посланик на добра воля на УНИЦЕФ и носител на много престижни награди.
Канарски острови - Канарските острови (на испански: Islas Canarias) са архипелаг в Атлантическия океан и една от автономните области на Испания.
Канал - Каналите са изкуствени водни пътища, обикновено свързващи съществуващи езера, реки или морета. Напоителните и отводнителните канали са предназначени за транспортиране на вода и исторически предшестват плавателните канали, използвани от кораби и други плавателни съдове.
Канаста - Канаста (на испански: canasta – кошница) е игра на карти за четирима в отбори по двама, съществуват варианти и за двама, трима, петима или шестима играчи.
Канадски арктичен архипелаг - Канадският арктичен архипелаг (на английски: Canadian Arctic Archipelago; на френски: Archipel arctique canadien) се намира в Северния ледовит океан, в северната част на Северна Америка, в състава на Канада.
Конак (село) - Кона̀к е село в Североизточна България. То се намира в община Попово, област Търговище и е на територията на България от 1878 г.
Каналето (телевизионно предаване) - „Каналето“ е предаване на БНТ, излъчвано по Канал 1 в периода от 1 април 1995 г. до 11 септември 2004 г.Подобно на предшественика си „Ку-ку“ и то е хумористично предаване.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.