Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

кра̀тер

 

Тълковен речник

мн. кратери, (два) кратера, м.
1. Конусовидна вдлъбнатина на върха на вулкан, през която се изхвърля лавата.
2. Конусовидна дупка в земята, издълбана от избухнала бомба или от паднало със сила тяло. Разбилият се самолет направил голям кратер.

Българо-Английски речник

crater

Подробна информация от Wikipedia

Кратер - Кратер може да се отнася за:
Кратерно езеро - Кратерното езеро е езеро, формирало се върху кратер, калдера или маар.
Кратер (съд) - Кратер (от древногръцкото κρατήρ, от глагола κεράννυμι, „смесвам“) е характерен за Древна Гърция керамичен съд (ваза), предназначен за смесване на вино и вода.
Кратер (диадох) - Кратер (на старогръцки: Κρατερός) е македонски пълководец на Александър Велики и диадох. Той се бие след неговата смърт 323 г.
Кратер на пингвините - Кратерът на пингвините (на френски: Cratère des Pingualuit), наречен още Кратер на Нов Квебек (Cratère du Nouveau-Québec), е кратер в Северна Америка, в далечния север на провинция Квебек, Канада.
Кратер от Коринт - Кратер (на старогръцки: Κρατερός, Krateros, * пр. 320 г. пр. Хр., † 263 г. пр. Хр.) е македонски военачалник и управител на Гърция по времето еленизма.
Кратер от взрив - Кратер от взрив е вид кратер, създаден при изхвърлянето на земна маса от избухнала бомба.Такъв кратер обикновено има конична форма.
Нгоронгоро - Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан или по-точно калдера, намиращ се в областта Серенгети в северната част на Танзания.
Крейтър - Крейтър (на английски: Crater) е кратерно езеро в централната част на Орегон, Съединените щати.
Катерина Греъм - Катерина „Кат“ Александра Греъм е актриса, певица, танцьорка и модел от швейцарски произход. Най-известна е с ролята си на Бони Бенет в сериала „Дневниците на вампира“.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.