Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

котара̀к

 

Тълковен речник

мн. котараци, (два) котарака, м.
1. Самецът на котката.
2. Прен. Пренебр. Похотлив мъж.

Българо-Английски речник

Подробна информация от Wikipedia

Котаракът в чизми (филм, 2011) - „Котаракът в чизми“ (на английски: Puss in Boots) е американски компютърно-анимационен филм от 2011 г.
Котаракът Феликс: Филмът - „Котаракът Феликс“ (на английски: Felix the Cat: The Movie) е унграско-американски анимационен филм от 1988 г., режисиран от Тибор Хернарди и базиран на едноименния комиксов герой.
Котаракът в чизми - Котаракът в чизми (друго заглавие: Котаракът наставник или Котаракът в чизми) е народна приказка пресъздадена от Шарл Перо, която се намира и в първото издание на сборника на братя Грим: „Детски и домашни приказки“.
Котаракът и Черният Нарцис - "Черният Нарцис" е книга-игра, която излиза през март 2011 година. Неин автор е Ал Торо (Александър Торофиев).
Котаракът Леополд - „Котаракът Леополд“ (на руски „Кот Леопольд“) е руски сериен анимационен филм рисуван в Союзмультфилм и сниман в ТO Экран.
Котаракът на равина - „Котаракът на равина“ (на френски: Le Chat du rabbin) е френски анимационен приключенски филм от 2011 година на режисьорите Жоан Сфар и Антоан Делево по сценарий на Сфар и Сандрина Жардел, базиран на едноименната поредица комикси на Жоан Сфар.В центъра на сюжета е циничният котарак на равин от Алжир през 20-те години на XX век, който неочаквано проговаря и се опитва да приеме официално юдаизма, а впоследствие се включва в пътешествие във вътрешността на Африка, заедно с равина, негов приятел дер...»
Катаракта - Катаракта (на латински: cataracta от на старогръцки: καταρράκτης – „водопад, пръски на водопад“, на популярен език наричана „перде на окото“) е заболяване на окото, което представлява помътняване на естествената леща (lens cristalina), което може да доведе до пълно ослепяване.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.