космѝчен

 

Тълковен речник

космична, космично, мн. космични, прил. Космически.

Синонимен речник

(прил.) космически, световен, междупланетен

Българо-Английски речник

cosmic
КОСМИЧЕН лъчи cosmic rays
КОСМИЧЕН кораб spaceship

Подробна информация от Wikipedia

Космически полет - Космически полет е пътуване в или през открития космос, което се извършва с космически апарат, който може да бъде или да не бъде пилотиран.
Космически апарат - Космически апарат транспортно средство със собствен двигател, проектирано за извършване на космически полет.
Космически кораб Аполо - Американският космически кораб Аполо (на англ. Apollo spacecraft) е разработен от НАСА с основно предназначение за достигане на човек до Луната и модифициран по късно за доставяне на екипаж на американската космическа лаборатория Скайлаб, както за съвместният полет и скачване със съветският космически кораб "Союз" 19. Кораба е извеждан в орбита от ракета носител Литъл Джо II, Сатурн I, Сатурн IB, и Сатурн V.
Космическа програма на СССР - Началото на усвояването на космоса е на 4 октомври 1957 г. със старта на първия изкуствен спътник на Земята в Съветския Съюз.
Космическа станция - Космическата станция е изкуствена конструкция, създадена с цел пребиваването на хора в космическото пространство.
Космическа совалка - Космическата совалка (на английски: Space Shuttle, Спейс Шатъл) е американски космически кораб за многократна употреба.
Космическо пространство - Космическото пространство (или още космос) е пространството около всяко небесно тяло, включително Земята.
Космически мисии по програмата Аполо - Общият брой на мисиите през периода от 1961 г. до 1975 г. по програмата Аполо на НАСА е тридесет и три.
Космически туризъм - Космическият туризъм е пътуване до космоса с цел отдих, развлечение или работа. През последните години разлчни фирми се опитват да развият този отрасъл.
Космическа храна - Космическа храна е храната, която се приготвя специално за използване в условията на открития космос. Поради специфичните условия на работа и живот на космонавтите в условията на безтегловност и продължително прекарване на живота в затворения космически кораб, има много по-различни изисквания към нея спрямо нормалната храна на Земята.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.