Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

ко̀рист

 

Тълковен речник

користта, само ед., ж. Материална изгода; облага.
• прил. користен, користна, користно, мн. користни. Користни цели. Користни намерения.

Библейско тълкуване: Плячка, грабеж взет по време на война. Виж Грабеж. Давид позволяваше на всички войници влезли в бой или не, да взимат дял от користите - 1Цар. 30:21-35. Още от най-ранните времена, част от грабежа се отделял за Бога - Бит. 14:20; и в Мойсеевите закони има постановление за това - Чис. 31:26-47; 1Лет. 26:27.

Синонимен речник

(същ.) интерес, печалба, изгода, алчност, користолюбие, заинтересованост
(същ.) сребролюбие

Българо-Английски речник

self-seeking, self-interest

Подробна информация от Wikipedia

Кристиано Роналдо - Кристиано Роналдо дош Сантош Авейро (на португалски: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, произнася се на португалски най-близко до Крищиану Руналду душ Сантуш Авейру, в България известен като Кристиано Роналдо от немски и английски транскрипции) е португалски футболист, нападател, понастоящем играещ за Ювентус, след трансфер от Реал Мадрид през лятото на 2018 г.
Кристиан Таков - Кристиан Петров Таков е български юрист и университетски преподавател, доцент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на Софийския университет и в Юридическия факултет на Великотърновския университет.
Кристалина Георгиева - Кристалина Иванова Георгиева е български икономист и преподавател, председател на Международния Валутен Фонд, бивш главен изпълнителен директор на Световната банка, бивш европейски комисар от България и специалист по въпросите на устойчивото развитие, вицепрезидент на Световната банка (от март 2008 до февруари 2010), член на съвета на настоятелите и доцент в катедра „Икономикс“ на Университета за национално и световно стопанство в София.Встъпва в длъжност като европейски комисар на 9 февруари 20...»
Кристина Грими - Кристина Виктория Грими (на английски: Christina Victoria Grimmie) (12 март 1994 г. – 10 юни 2016 г.) е американска певица, известна с участието си в шоуто „The Voice“ (Гласът) по NBC, както и със своите кавъри на известни поп изпълнители в YouTube.
Кристеро - Войната Кристеро, позната и като Кристиада, водена между 1926 – 1929 г., е въстание на местното население, подтиквано от католическите свещеници, срещу мексиканското правителство и по-специално срещу разпорежданията на някои антицърковни членове от Конституцията на Мексико от 1917 г.
Кристина Агилера - Кристина Мария Агилера (на английски: Christina María Aguilera) е американска поп певица и автор на песни.
Кристина Димитрова - Кристина Димитрова Димитрова (31 юли 1960, София) е известна българска поп певица.
Кристина Дод - Кристина Дод (на английски: Christina Dodd) е американска писателка на произведения в жанра исторически, съвременен и паранормален любовен роман и романтичен трилър.
Кристофър Райх - Кристофър Райх (на английски: Christopher Reich) е американски писател на бестселъри в жанра трилър.
Кристен Стюарт - Кристен Джеймс Стюарт (на английски: Kristen Jaymes Stewart) е американска актриса. Позната е най-добре от ролята си на Бела Суон от филмовата поредица Здрач.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.