Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

конфедера̀ция

 

Тълковен речник

мн. конфедерации, ж. Обединение от държави или от организации, които имат общи органи, но запазват вътрешната си самостоятелност. Основавам конфедерация. Намирам се в конфедерация. Член на конфедерация.
• прил. конфедеративен, конфедеративна, конфедеративно, мн. конфедеративни. Конфедеративен съвет.

Българо-Английски речник

confederation

Подробна информация от Wikipedia

Конфедерация - Конфедерацията е съюз на суверенни държави, които запазват много по-голяма самостоятелност, отколкото при федерацията.
Конфедерация на независимите синдикати в България - Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) е профсъюз в България и най-голямата неправителствена организация в страната с общ брой членове 275 762 души.
Конфедерация на труда „Подкрепа“ - Конфедерация на труда „Подкрепа“ (КТ Подкрепа) е български синдикат.
Конфедерация на едрите индустриалци - Конфедерацията на едрите индустриалци или Г-13 е затворен елитарен кръг от бизнесмени, които в първите години на прехода на България към демокрация и пазарна икономика приватизират най-значимите предприятия в България.
Конфедерация Кадо - Конфедерацията Кадо е обединение на 25 – 30 северноамерикански индиански племена, живеещи в южната част на Съединените щати през 17, 18 и 19 век.
Швейцария - Швейцария, официално Швейцарска конфедерация, е малка вътрешноконтинентална конфедерация от двадесет и шест кантона в Централна Европа.
Конфедерация Поухатан - Конфедерация Поухатан е политическо обединение на няколко алгонкински индиански племена, които в началото на 17 век живеят в крайбрежната зона на Вирджиния, САЩ.
Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) е най-голямата работодателска организация на бизнеса в България.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.