Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

клинч

 

Тълковен речник

жарг. Много студено време. Мразовито време.

Подробна информация от Wikipedia

Клинч (окръг, Джордия) - Окръг Клинч (на английски: Clinch County) е окръг в щата Джорджия, Съединени американски щати. Площта му е 2134 km², а населението - 6897 души.
Клинт Истууд - Клинтън „Клинт“ Истууд (на английски: Clinton „Clint“ Eastwood, на английски фамилията се изговаря най-близко до Ийстууд) (роден на 31 май 1930 г.) е американски актьор и режисьор, четирикратен носител на Награди на Академията.
Клинична смърт - Клинична смърт се нарича естественото спиране на животоподдържащите функции кръвообращение и дишане или неизбежното им спиране при премахване/изключване на апаратна поддръжка на организма.
Клинописно писмо - Клинописното писмо или – както по-често се нарича за краткост – клинописът е първата система от писмени знаци (редом с египетските йероглифи), която е била в състояние да предава еднозначно езиково съдържание.
Клиничен одит - Клиничен одит е процес, който се дефинира като „процес на подобрение на качеството, който се стреми да подобри грижата за пациента и резултатите, чрез систематично преглеждане на грижата спрямо определени формулирани критерии и прилагането на промяна“.Ключовият компонент на клиничния одит е изпълнението да бъде преразглеждано (или одитирано), за да се осигури това, което трябва да бъде направено е направено, и ако не е, да се зададе рамка, която да направи възможно въвеждането на подобрения.
Клиника на третия етаж - „Клиника на третия етаж“ е български медицински сериал – ситком от 1999-2010 на режисьора Николай Акимов, по сценарий на Николай Акимов, Мила Георгиева, Александър Косев, Мила Петкова, Богдан Рангелов и Людмил Станев.
Клинт Брукс - Клинт Брукс (на английски: Cleanth Brooks, р. 16 октомври 1906, Мъри, Кентъки, САЩ – п. 10 май 1994, Ню Хейвън, Кънектикът, САЩ) е американски литературен теоретик.
Клинична психология - Клиничната психология е клон в психологията, който се занимава с разглеждане на човешкото поведение, за да определи едновременно типичното и индивидуалното у субекта, разглеждан като същество, което трябва да се справи с определена ситуация.
Клинт Мансел - Клинт Мансел (на английски: Clinton Darryl Mansell) е английски композитор, музикант, бивш вокалист и китарист на групата Pop Will Eat Itself.
Клинци - Клинци́ (на руски: Клинцы́, на украински: Клинці) е град в Русия, административен център на Клинцовски район, Брянска област.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.