Речник на думите в българския език

Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник
inforechnik.info
грешка?

класѝрам

 

Тълковен речник

класираш, несв. и св.; кого/какво. Разпределям участници в конкурс, състезание и др. според постиженията им до определен брой степени. Песента я класираха на първо място. Любимият ми певец не е класиран на конкурса. – класирам се.
1. Заемам място в конкурс и др. според постижението си. Класира се на трето място.
2. Успявам чрез конкурс да заема определено място. Не се класира за асистент по френски език.
• същ. класиране, ср.

Синонимен речник

(гл.) степенувам, давам степен
(гл.) класифицирам, категоризирам, подреждам, подразделям, групирам, систематизирам, редя, нареждам, подбирам
(гл.) сортирам

Българо-Английски речник

1. class, grade
2. (в архива, картотека и пр.) file
КЛАСИРАМ се be classed, come (out), finish; place; be; rank, rate
той не успя да се класира he dropped/remained out of the classification
нашият отбор се класира на второ място our team placed/finished second
списък на класиралите се кандидат-студенти a list of admitted university candidates

Подробна информация от Wikipedia

Класиране по медали от Летните олимпийски игри 2016 - Класирането по медали от Летните олимпийски игри 2016 показва броя на победите на националните олимпийски комитети по време на олимпийските състезания.
Класиране по медали от Летните олимпийски игри 2008 - Класирането по медали от Летните олимпийски игри 2008 показва броя на победите на националните Олимпийски комитети по време на олимпийските състезания.
Класиране по медали от Летните олимпийски игри 2012 - Класирането по медали от Летните олимпийски игри 2012 е списък с Националните олимпийски комитети, подредени по брой спечелени златни медали на Летните олимпийски игри 2012 в Лондон, провеждащи се от 27 юли до 12 август 2012 г.
Класиране по медали от Летните олимпийски игри 1988 - Класирането по медали от Летните олимпийски игри 1988 в Сеул показва броя на победите на националните Олимпийски комитети по време на олимпийските състезания.
Класиране по медали от Летните олимпийски игри 1980 - Класирането по медали от Летните олимпийски игри 1980 в Москва показва броя на победите на националните Олимпийски комитети по време на олимпийските състезания.
Класиране по медали от Летните младежки олимпийски игри 2010 - Класирането по медали от Летните младежки олимпийски игри 2010 в Сингапур показва броя на победите на националните олимпийски комитети по време на олимпийските състезания.
Класиране по медали от Летните олимпийски игри 2000 - Класирането по медали от Летните олимпийски игри 2000 в Сидни показва броя на победите на националните Олимпийски комитети по време на олимпийските състезания.
Класиране по медали от Летните олимпийски игри 2004 - Класирането по медали от Летните олимпийски игри 2004 показва броя на победите на националните Олимпийски комитети по време на олимпийските състезания.
Класиране по медали от Летните олимпийски игри 1992 - Класирането по медали от Летните олимпийски игри 1992 в Барселона показва броя на победите на националните Олимпийски комитети по време на олимпийските състезания.
Класиране по медали от Летните олимпийски игри 1976 - Класирането по медали от Летните олимпийски игри 1976 в Монреал показва броя на победите на националните Олимпийски комитети по време на олимпийските състезания.
thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да ползвате през мобилни устройства или да инсталирате речник плъгин в браузър Firefox или IE.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.