клавѝш

 

Тълковен речник

мн. клавиши, (два) клавиша, м. Пластинка на пиано, пишеща машина и др., която при удар привежда в действие специален механизъм.

Синонимен речник

(същ.) езиче, зъбец, запънка, копче

Българо-Английски речник

муз., тех. key
КЛАВИШ за интервал (на пишеща машина) spacebar

Подробна информация от Wikipedia

Клавирен инструмент - Клавирен инструмент (също клавишен иснтрумент) е всеки музикален инструмент, на който се свири чрез музикална клавиатура, състояща се от клавиши.
Клавишно-мехови инструменти - Клавишно-меховите инструменти са вид инструменти, при които звукът се извлича посредством клавиши.
Клавиатурна подредба - Клавиатурна подредба е подредбата на клавишите на пишещи машини, компютри и други пишещи устройства в зависимост от буквите и другите знаци, които биват отпечатани или въведени при натискането си.
Клавиатурна подредба по БДС - Клавиатурната подредба по БДС 5237:1978 е основната българска подредба за писане на кирилица. Тя, заедно с транслитерираната QWERTY подредба, са най-използваните за писане на кирилица от български потребители.
Клавиатура - Клавиатура (от латински - clavus - ключ) е термин, който се употребява за механични уреди, при които се даден инструмент се управлява ръчно или се въвежда информация с помощта на пръстите на човешката ръка.
Клавиере - Клавиѐре (на италиански: Claviere, на пиемонтски: Claviè, Клавие, на окситански: Clavieras, Клавиерас, на френски: Clavières, Клавиер) е село и община в Северна Италия, провинция Торино, регион Пиемонт.
Клавикорд - Клавикордът е музикален инструмент от групата на клавишните инструменти.
Клавиорганум - Клавиорганумът е музикален инструмент от групата на клавишните инструменти.
Компютърна клавиатура - Компютърната клавиатура е периферно устройство, създадено по подобие на бутоните на пишещата машина. Клавиатурите са създадени за въвеждане на текст и отделни символи и за контролиране на различни компютърни операции.thumbnail Може да помогнеш за развитието на речника, като станеш редактор и добавяш нови думи или добавяш описание на думи, които са въведени, но все още нямат определение. Ако този речник ти се струва удобен и полезен, може да направиш дарение за развитието на речника. Предварително ти благодарим за подкрепата!

Уникален

Този речник е уникален с това, че съдържа думи, които често се пишат грешно и при търсене предупреждава за тях.

Удобен

Може да инсталираш речник плъгин в браузър IE или Firefox. Това е много удобно и спестява време.

Различен

След време речникът ще съдържа набор от жаргонни думи и други некнижовни думи използвани за обида.